Ракетна атака рашистів знеструмила Одесу та наробила лиха на Харківщині

11:31, 24.04.2024
Ракетна атака рашистів знеструмила Одесу та наробила лиха на Харківщині

смт Золочів Богодухівського району, що на Харківщині - наслідки рашистського нічного обстрілу.. (Фото: Телеграм Олег Синєгубов, голова Харківської ОДА ✔)

Пошкоджено повітряні лінії електропередач внаслідок ранкової ракетної атаки по Одесі 24 квітня: частина жителів міста залишилась без світла.

 

Як інформує УМ, про це 24 квітня повідомили пресслужба ДТЕК та Суспільне Одеса.

 

"Сьогодні вранці Одеса зазнала чергової ворожої атаки, внаслідок якої було пошкоджено повітряні лінії. Тимчасово без світла залишилась частина осель в Хаджибейському районі міста", – повідомляють у ДТЕК.

 

Як зазначають кореспонденти Суспільного, під час вибухів у частини жителів його були перебої зі світлом, у деяких його вимкнули.

 

У міністерстві енергетики також додали, що через обстріл були відключені повітряні лінії та підстанції, є знеструмлені споживачі.

 

Наразі працівники ДТЕК працюють над тим, щоб повернути світло в усі домівки до кінця дня.

 

Цієї ж ночі російські варвари бомбили Харків: наразі відомо про 6-х постраждалих від удару по Шевченківському районі в Харкові. Також вночі окупанти обстріляли Харківську область.

 

Про це повідомили голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, Харківська обласна прокуратура

 

За даними Синєгубова, постраждали три чоловіка віком 33, 45, 53 років та три жінки 24, 45, 54 років.

 

"24 квітня 00:57 м. Харків, Шевченківський р-н. Влучання С-300 у землю, внаслідок чого пошкоджено скління та зовнішнє оздоблення 3 багатоквартирних будинків, 2 офісних будівель, 3 нежитлових будинків, газову магістраль. Загалом пошкоджено 568 вікон та 33 автомобілі", - повідомив Синєгубов.

 

 

Зауважимо: спершу в ранковому звіті Синєгубова було вказано, що Росія завдала удару КАБами, станом на 9:57 повідомлення виправили, вказали, що удар завдали С-300.

 

За попередніми даними прокуратури, ворог атакував місто двома ракетами типу С-300 з території Бєлгородської області РФ.

 

Також голова ОВА повідомляє, що о 1:05 24 квітня в смт Золочів Богодухівського району окупанти завдали удару двома ракетами. Внаслідок цього частково зруйнована колишня будівля Золочівської адміністрації та 10 будинків, з них 2 житлових багатоквартирних, а також будівля банківської установи.

 

Як повідомляла УМ, Одесу вночі атаковано «Шахедами», є руйнування, пожежі та постраждалі.