Гуманітарний проєкт ЗСУ «НА ЩИТІ»: на Київщині провели пошуки зниклих безвісти захисників, фото

12:43, 24.04.2024
Гуманітарний проєкт ЗСУ «НА ЩИТІ»: на Київщині провели пошуки зниклих безвісти захисників, фото

На Київщині проходила експедиція зведеної пошукової групи Гуманітарного проєкту ЗСУ "НА ЩИТІ". (Фото: Фейсбук Генеральний штаб ЗСУ)

Експедиція зведеної пошукової групи Гуманітарного проєкту ЗСУ «НА ЩИТІ» з пошуку зниклих безвісти оборонців України проходила на Київщині.  Експедиція відпрацювала локації, де точилися бої за Київщину на початку широкомасштабного вторгнення росії.

 

Як інформує УМ, про це 24 квітня повідомив Генеральний штаб ЗСУ у Фейсбуці.

 

«Координація місії здійснювалася Центральним управлінням цивільно-військового співробітництва ГШ ЗСУ. Військовослужбовці ЦВС 120-ї окремої бригади Сил ТрО ЗСУ, спільно з позаштатною групою пошуку та евакуації при Регіональному управлінні Сил територіальної оборони «Південь», волонтерами Павлоградського пошуково-рятувального кінологічного загону «Антарєс» та Воєнно-історичниого центру «Пам’ять і слава», відпрацювали локації, де точилися бої за Київщину на початку широкомасштабного вторгнення росії», — йдеться в повідомленні.

 

Оскільки деякі місця битви на Київщині досі мають певні «білі плями», досвідчені пошуковці та кінологи опрацювали території, які вимагали додаткової перевірки.

 

«Також команда мала змогу провести пошук в річці Ірпінь за допомогою нового підводного дрону, який дозволяє досліджувати водойми», — зазначили в ГШ ЗСУ.

 

 

Робота щодо пошуку зниклих безвісти оборонців України триватиме і надалі.

 

 

Нагадаєм, що нещодавно Україна повернула тіла ще 51 полеглого захисника.

 

Як повідомляла УМ, Зниклі безвісти під час війни: в Україні створять пошукові групи.