«Дослужився»: у буцегарню відправили заступника міністра оборони рф Іванова

13:03, 24.04.2024
«Дослужився»: у буцегарню відправили заступника міністра оборони рф Іванова

Колега Шойгу - генерал Іванов "трошки" закоропціонерився. (Фото: Володимир Гардо (ТАСС))

У Москві Басманний районний суд відправив у СІЗО до 23 червня заступника міністра оборони Тимура Іванова, обвинуваченого в отриманні хабаря в особливо великому розмірі. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

 

Як інформує УМ, про це повідомило "Радіо Свобода".

 

Співробітники ФСБ затримали Іванова напередодні увечері та доставили до Слідчого комітету РФ. Слідство вважає, що заступник міністра оборони РФ вступив у "злочинну змову з третіми особами".

 

Разом з Івановим було затримано кількох людей, яких слідчі вважають причетними до передачі грошей "складним ланцюжком посередників".

 

Одному з них, Сергію Бородіну, також висунуто обвинувачення у справі про отримання хабаря Івановим. Бородіна заарештовано на два місяці. Повідомляється, що Бородін товаришував з Івановим та, за версією слідства, брав участь у діяльності злочинної групи.

 

Зазначається, що кримінальне провадження проти Іванова пов'язане з проведенням підрядних та субпідрядних робіт для потреб Міноборони.

 

Російські пропагандистські ЗМІ повідомляють, ніби заступник міністра оборони тривалий час перебував у оперативній розробці. При цьому супровід кримінальної справи веде військова контррозвідка ФСБ.

 

Заступник міністра оборони Іванов перебуває під санкціями США, Євросоюзу, Великої Британії та Канади.

 

Іванов обіймав посаду заступника міністра оборони РФ з 2016 року. Він займався питаннями житлового забезпечення військ, будівництвом і капремонтом об'єктів міністерства та військовою іпотекою. Також він займався питаннями будівництва так званого головного храму збройних сил РФ.

 

У грудні 2022 року команда Олексія Навального опублікувала розслідування про сім'ю Іванова. В ньому йшлося, що Іванов та його дружина Світлана витратили понад мільйон євро на відпочинок, оренду вілл та яхт, коштовності та одяг, а особисті рахунки дружини чиновника оплачувала фірма, яка займається будівництвом в окупованому і зруйнованому внаслідок російської агресії Маріуполі.

 

 

А ось російське видання "Важные истории" заявило, що справжня причина арешту заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - держзрада.

 

У виданні посилаються на власні джерела, які близькі до ФСБ, "РИА Новости"

 

Повідомляється, що два не пов'язані між собою джерела "Важных историй", які близькі до ФСБ, розповіли, що заступника міністра оборони підозрюють у держзраді.

 

За словами одного з джерел видання, Кремль поки не хоче говорити про державну зраду заступника Шойгу публічно.

 

"Хабар - це для публіки. Поки говорити публічно про держзраду не хочуть - скандал великий: усе-таки заступник міністра оборони".

 

Інше джерело зазначило, що наказ про арешт заступника міністра оборони Росії дав Путін.

 

"За корупцію його б ніхто затримувати не став. Про це там [у Кремлі] давно всі знали. Путін дав команду після того, як вдалося переконати, що йдеться саме про держзраду".

 

Також за даними "Важных историй", наразі Департамент військової контррозвідки займається справою проти Іванова.

 

"Зараз вирішують, що з ним робити: або саджатимуть за хабар і "добиватимуть" на зоні, або перекваліфіковуватимуть обвинувачення на держзраду".

 

Водночас, адвокат заарештованого заступника міністра оборони заявив "РИА Новости", що його підзахисного обвинувачують тільки в отриманні хабара, а чутки про держзраду неправдиві.

 

Як повідомляла УМ, ПАР рекомендує путіну не їхати на саміт БРІКС задля уникнення арешту.