Білорусь готується до «зоряних війн»: Міноборони розробляє лазерну зброю

14:15, 24.04.2024
Білорусь готується  до «зоряних війн»: Міноборони розробляє лазерну зброю

Білорусь хизується розробкою лазерної зброї. (Фото: Телеграм Министерство обороны Республики Беларусь)

У білоруському Міністерстві оборони заявили, що займаються розробкою лазерної зброї.

 

Як інформує УМ, про це заступник начальника Генерального штабу ЗС РБ з наукової роботи полковник Віктор Тумар заявив на військово-науковій конференції в Мінську, повідомила 24 квітня пресслужба білоруського Міноборони у Телеграм.

 

"Ми орієнтуємося на те, щоб у нас було лише своє, білоруське. Зараз ми є одними з лідерів в радіоелектронній боротьбі, у розробці радіолокаційних систем виявлення різних об’єктів.

 

Також ми маємо розробки з лазерної зброї. Ми йдемо безпосередньо до зброї, заснованої на нових фізичних принципах", - сказав він.

 

Розробкою лазерної зброї займаються різні держави світу. Китай в серпні 2023 року заявив, що спосіб створити лазерну зброю, яка може стріляти нескінченно довго. ВПС та ВМС Сполучених Штатів у грудні 2023 року попросили компанію Raytheon спроєктувати, побудувати та випробувати системи, що "підпалюватимуть" електронні компоненти противника за допомогою енергетичних вибухів.

 

Уряд Великої Британії в січні 2024 року заявив про перше успішне випробування лазерної технології проти повітряних цілей.

 

Як повідомляла УМ, Повітряні сили прогнозують можливість авіаударів по Україні з Білорусі.