Десантники Галицької бригади передали писанки з-під Бахмута до Львова, фото

19:46, 04.05.2024
Десантники Галицької бригади передали писанки з-під Бахмута до Львова, фото

Писанка з-під Бахмута. Попри війну Україна має можливість готуватись до святкування Великодня у 2024 році. (Фото 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади)

Десантники 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади, які у запеклих боях стримують ворога під Бахмутом на Донеччині, знайшли час, щоб написати великодні писанки та передати їх до рідного Львова, у гарнізонний храм Петра і Павла.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Генштаб ЗСУ в суботу.

 

«Писанка  з-під Бахмута. Неймовірним видається вже сам факт того, що Україна має можливість готуватись до святкування Великодня у 2024 році. Приготування пасок, фарбування крашанок, теплі родинні зустрічі у колі найдорожчих...

 

Всі ці душевні традиції, які мають глибокі витоки українського етносу завжди об’єднували кожного з нас. Де б ми не були. У будь-якій частині нашої країни», - йдеться у повідомленні.

 

 

У бригаді зазначають, що львівські десантники продовжують зберігати тепло сімейних традицій та рідного дому в перервах між боями.

 

 

«Кожна писанка - індивідуальна, адже на них можна побачити: назви підрозділів, в яких проходять службу, символи України, ЗСУ, ДШВ та бригади. Кожен зможе відчути подих єднання через фото, на яких зображено створення цих унікальних писанок.

 

Перш за все це нагадування про те, якою ціною дається це свято. Якими важкими зусиллями»,  акцентують у Галицькій бригаді.

 

 

І додають: «Теплі спогади, які лунали від наших десантників про те, як в дитинстві традицію писання писанок прививали їм їхні батьки, дають чітке розуміння стійкості та незламності української нації.

 

Адже саме українські традиції, мова, історія, культура продовжують наш рід. Тримають теперішній і дають надію на майбутнє відродження нації. Слава Україні!».

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Традиції святкування Великодня: паски, крашанки, писанки, мальованки