Юлія Джима стала чемпіоном Європи з біатлону випередивши росіянок (відео)

16:34, 27.01.2017
Юлія Джима стала чемпіоном Європи з біатлону випередивши росіянок (відео)

Юлія Джима вперше виборола "золото" в індивідуальній гонці. (Фото з ФБ-сторінки НОК України)

Українка Юлія Джима виграла золоту медаль на чемпіонаті Європи з біатлону в польському місті Душніки-Здруй у п’ятницю. У суперечці за "золото" наша 26-річна спортсменка  випередила росіянок Світлану Слєпцову - на 27 секунд та Ірину Старих - на 37,8 секунди.

 

«Золото! Українська біатлоністка Юлія Джима перемогла в спринтерській гонці на чемпіонаті Європи з біатлону в польському Душніки-Здруй! Вітаємо чемпіонку і бажаємо успіху у завтрашній гонці переслідування!», - першими повідомили радісну новину представники Національного олімпійського комітету України у Facebook.

 

Киянка фінішувала з першим результатом у спринтерській гонці на 7,5 км з двома вогневими рубежами.

 

Юлія Джима відтепер є чотириразовою чемпіонкою Європи з біатлону. І якщо раніше українська біатлоністка перемагала на першостях Старого світу в естафетних гонках, то у 2017 році у Польщі вона виборола свою першу індивідуальну нагороду найвищого ґатунку.

 

Перед стартом Джима була серед фаворитів, адже останнім часом демонструвала непогану швидкість. А враховуючи, що переважна більшість лідерів заліку Кубку світу пропускає першість Європи, то шанси Юлії були доволі високими.

 

І українка сповна скористалася ситуацією та здобула перемогу, випередивши найближчу конкурентку на майже півхвилини.

 

На першій позначці у гонці (1,6 км) Юлія на розгоні програла лише три секунди Вероніці Вітковій. Але представниця Чехії не закрила одну мішень на першій стрільбі, чим позбавила себе шансів на подіум у цей день.

 

А от Джима спокійно відстрілялася лежачи та вийшла на друге коло лідером, випереджаючи німкеню Деніз Геррманн на 3 десяті секунди. Свєтлана Слєпцова програвала на той момент майже три секунди.

 

Вирішальною стала друга стрільба, під час якої Джима не залишила суперницям жодних шансів. Другий "бублик", і перевага над Слєпцовою на виході зі стрільбища склала 17 секунд.

 

Українська біатлоністка продовжила атакувати трасу й у підсумку на фініші привезла 27 секунд Слєпцовій і 37- Старих. Тепер Джима має надзвичайно високі шанси виграти у гонку переслідування, яка відбудеться у суботу, 28 січня.