Фінал Ліги Чемпіонів: перемога Реалу і 600 постраждалих у тисняві (фото)

10:04, 04.06.2017
Фінал Ліги Чемпіонів: перемога Реалу і 600 постраждалих у тисняві (фото)

Фіналом матчу, в якому переміг мадридський Реал, стала тиснява, у якій постраджали близько 600 осіб

У Турині 3 червня пройшов фінал Ліги Чемпіоні. Реал вдруге поспіль отримав найпрестижніший футбольний трофей. У той же час у фан-зоні в тисняві постраждало понад 600 осіб.


Мадридський Реал обіграв Ювентус з рахунком 4:1 у фіналі Ліги чемпіонів і вперше в історії другий рік поспіль став переможцем турніру.

Ювентус активніше почав поєдинок, проте Реал до завершення першої 15-хвилинки перехопив ініціативу і заволодів м'ячем. Перевага швидко дала результат: на 20-й хвилині Реал стрімко втік у контратаку, Роналду прийняв м'яч на правому фланзі і обігрався з Карвахалем, а отримавши передачу у відповідь в один дотик рикошетом через Бонуччі послав м'яч у дальній нижній кут воріт Буффона.

Через сім хвилин Ювентус зрівняв рахунок. Алекс Сандро зробив навіс в штрафну, Ігуаїн прийняв на груди і скинув на Манджукіча, але той після прийому ризикнув пробити через себе - м'яч пішов по недосяжній для Наваса траєкторії.

Ювентус після свого голу закрив Реал на чужій половині, однак, як і на початку поєдинку, Реал стримав натиск, після чого сам почав активно діяти в атаці, але цей порив мадридців перервав свисток на перерву.

Другий тайм залишився повністю за Реалом. З перших хвилин мадридці почали створювати загрозу біля воріт Буффона, атакуючи гостро і різноманітно. Зміни рахунку не змусили себе довго чекати. На 61-й хвилині Кроос в стилі першого тайму Роналду пробив після прострілу з флангу, удар заблокував захист, однак по м'ячу, який відскочив, метрів з 30-ти без роздумів пробив Каземіро - м'яч, по дорозі зачепивши Хедіру, вкрутився у ближній кут воріт Буффона.

Через три хвилини Реал збільшив свою перевагу до двох м'ячів - Модріч наздогнав м'яч на лицьовій лінії і прострілив у воротарський майданчик, а там Роналду випередив Бонуччі і оформив дубль.

Після цього Массіміліано Аллегрі вирішив посилити атаку, випустивши Куадрадо і Маркізіо, проте очікуваних результатів вони не принесли. Більш того, Куадрадо став антигероєм матчу, за 12 хвилин, отримавши дві жовті картки і достроково покинувши поле. Справедливості заради варто відзначити, що в другому епізоді арбітр купився на відверту симуляцію Серхіо Рамоса.

На 90-й хвилині Реал довів рахунок до розгромного: Марсело наздогнав м'яч після удару Роналду у стінку зі штрафного, увірвався в штрафну і прострілив на лінію воротарського - Асенсіо залишалося тільки підставити ногу.

4:1 - Реал вперше в історії Ліги чемпіонів зумів захистити свій титул і виграти трофей другий рік поспіль. Для Ювентуса ця поразка стала четвертою поспіль у фіналах Ліги чемпіонів, описує матч видання "Новое время".




Після матчу почали надходити повідомлення про катастрофу, яка сталася у фан-зоні в Турині.

У соціальних мережах з'явилися відео та фото, де люди біжать в паніці. Є постраждалі, в тому числі поранені з розбитими головами. За попередніми даними, до тисняви призвело те, що вибухали петарди та інша піротехніка. Це налякало глядачів.