Порошенко закликав українців світу підтримати нескорених у Торонто (фото)

13:33, 13.09.2017
Порошенко закликав українців світу підтримати нескорених у Торонто (фото)

Ветерани АТО вперше братимуть участь в «Іграх нескорених» у 2017 році в Торонто. (Фото прес-служби Президента України)

Президент України Петро Порошенко закликав українців в усьому світі підтримати представників національної збірної команди України, яка візьме участь у міжнародних змаганнях «Ігри нескорених» у Торонто.

 

Про це повідомляється на сайті Президента України у середу.

 

«Я просив би всіх українців, не лише в Україні, а й по всьому світу, підтримати наших героїв. Ми вболіватимемо, а вони будуть боротися за чемпіонство на «Іграх нескорених», - сказав глава держави під час відвідування тренувань поранених захисників України. 

 

 

Зауважимо, Україна вперше отримала право взяти участь в «Іграх нескорених» у 2017 році в Торонто, як справжній союзник НАТО в миротворчих операціях по всьому світу.

 

«Я не маю жодного сумніву, що ми гарно виступимо. Я не маю жодного сумніву, що Україна у весь голос заявить про себе. І я не виключаю, що колись, в одну із майбутніх «Invictus games», ми зробимо все, щоб вони пройшли в Києві і щоб у Києві, на українській землі, ми захищали честь України», - додав Порошенко.

 

 

Президент повідомив, що вже обговорював з профільним міністром питання можливості проведення таких змагань в нашій державі. За його словами, якщо українська команда гарно виступить, Міністерство молоді та спорту має  підготувати відповідні умови для участі Києва у визначенні наступної черговості приймаючої сторони «Ігор нескорених».

 

«Впевнений, що це дозволить не тільки привернути увагу всього світу до того, яка чудова Україна і, в першу чергу, які чудові наші бійці. Це ви зупинили російського агресора, і ви зараз кинули виклик важким пораненням», - наголосив Петро Порошенко.

 

 

Глава держави назвав українську команду, яка вже цього тижня вирушає до Торонто для участі в «Іграх нескорених» «елітою України та найкращою гвардією, яка з честю представлятиме нашу країну на міжнародних змаганнях».

 

Пан Порошенко також повідомив, що збирається підтримати українську команду в Торонто, оскільки відвідає з візитом Канаду після участі в Генасамблеї Об’єднаних Націй та участі у засіданні Ради Безпеки ООН, де порушуватиме питання миротворців на Донбасі.

 

В США Президент також планує провести зустрічі  з керівництвом США, в тому числі і з Міністром оборони цієї країни.

 

Нагадаємо, турнір пройде з 24 по 30 вересня, участь в ньому візьмуть понад 550 поранених бійців з 17 країн, що змагатимуться у 12 адаптивних спортивних дисциплінах.