Збірна України не поїде на ЧС-2018 в Росію (фото)

07:21, 10.10.2017
Збірна України не поїде на ЧС-2018 в Росію (фото)

Дубль у ворота збірної України зробив Крамарич з німецького "Гоффенгайма".

Збірна України програла збірній Хорватії з рахунком 0:2 на переповненому НСК «Олімпійський» у Києві у понеділок пізно ввечері. Відтак, Хорватія посіла друге місце в групі I й отримала право зіграти у стикових матчах. Тоді як збірна України не поїде на чемпіонат світу з футболу, який має відбутися у Росії у 2018 році.

 

Усі голи цього матчу були забиті в другому таймі.

 

Зазначимо, що українську збірну влаштовувала тільки перемога. Тільки такий результат влаштовував і хорватів, які в разі нічиєї напевно залишилися б дев'ятою зайвою командою серед тих, хто займав другі місця.

 

 

У стартові 45 хвилин поєдинку наполегливішою виглядала саме українська команда. Небезпечними ударами по воротах хорватів відзначилися Ракицький, Марлос та Степаненко. А під завершення першого тайму після пасу Ярмоленка мав забивати Коноплянко, але не влучив у порожній кут воріт з кількох метрів.

 

Другий тайм матчу активніше почали гості, тоді як синьо-жовті провалили.

 

На 62-й хвилині Модріч зробив м'який навіс в штрафний української збірної, і Крамарич з німецького "Гоффенгайма" головою вразив нижній кут воріт П'ятова.

 

 

Пройшло всього 8 хвилин, і той же Крамарич зробив дубль, цього разу скориставшись пасом Ракітіча і пробивши з кількох метрів у порожній кут воріт. Заміни, тут же зроблені Андрієм Шевченком, виявилися неефективними.

 

На 72-й хвилині міг забити гол Ярмоленко, але не влучив по м`ячу, перебуваючи у кількох метрах від воріт збірної Хорватії.

 

 

Нагадаємо, "синьо-жовті" розпочали відбірковий цикл домашньою нічиєю з ісландцями (1:1) та виїзним миром з турками (2:2). Після цього команда Андрія Шевченка на нейтральному полі у польському Кракові розгромила футболістів Косово (3:0), двічі взяла гору над збірною Фінляндії (1:0, 2:1), мінімально поступилися у Загребі Хорватії (0:1), перемогла вдома турків (2:0), програла у Рейкв'явіку ісландцям (0:2) та завдала поразки Косово (2:0).

 

Пряму путівку з групи збірної України на ЧС-2018 виграла Ісландія, яка у понеділок перемогла команду Косово із рахунком 2:0 і набрала 22 очки. Збірна Хорватії посіла другу сходинку і буде грати матчі плей-офф за вихід на Мундіаль.

 

Підсумкове становище: Ісландія - 22 очки, Хорватія - 20, Україна - 17, Туреччина - 15, Фінляндія - 9, Косово - 1.