Марлос отримав мільйон доларів за згоду стати громадянином України

15:02, 20.10.2017
Марлос отримав мільйон доларів за згоду стати громадянином України

Президент футбольного клубу "Шахтар" Рінат Ахметов виплатив бразильцеві Марлосу 1 мільйон доларів бонусних за його згоду змінити громадянство Бразилії на українське, щоб виступати за збірну України.

 

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерела в донецькому клубі у п'ятницю.

 

Таким рішенням Ахметов вирішив відразу питання з продовженням контракту для Марлоса в "Шахтарі". За інформацією джерела, після виплати підйомних Марлос погодився підписати з донецьким клубом новий контракт на 4 роки, хоча перед цим був згоден тільки на два роки.

 

«До того ж, тепер півзахисник не вважатиметься легіонером у "Шахтарі", що також дуже важливо для Ахметова, враховуючи засилля бразильців у складі чемпіонів України», - стверджує видання.

 

Зазначимо, що Марлос дебютував за збірну України в матчах відбору на ЧС- 2018 з Косово і Хорватією.

 

"Українська правда" надіслала відповідний інформаційний запит і чекає на офіційну відповідь ФК "Шахтар", яку в прес-службі пообіцяли надати найближчим часом.

 

Раніше повідомлялося, що наприкінці вересня своїм указом Президент Петро Порошенко надав Марлосу українське громадянство.

 

Тренер збірної України Андрій Шевченко запевняв, що півзахисник "Шахтаря" Марлос отримав український паспорт, тому що хотів стати українцем, а не через отримання змоги грати за збірну.

 

Як відомо, в українській Прем'єр-лізі існує ліміт на іноземних гравців: максимум 7 легіонерів можуть бути на полі у складі однієї команди.