Ольга Харлан виборола «золото» на етапі Гран-прі в Мексиці (фото)

15:00, 17.12.2017
Ольга Харлан виборола «золото» на етапі Гран-прі в Мексиці (фото)

Ольга Харлан (друга ліворуч) звитяжно здолала своїх суперниць. (Фото НОК України)

Українська шаблістка Ольга Харлан виграла етап Кубка світу з фехтування в мексиканському Канкуні. На шляху до цієї перемоги українка перемогла свою давню суперницю – росіянку Яну Єгорян, якій програла у півфіналі Олімпійських ігор в Ріо.

 

Про це повідомляє офіційний сайт змагань і НОК України в неділю.

 

«Бравооо, Ольга! Ольга Харлан - переможниця Гран-прі з фехтування на шаблях у Канкуні! Вітаємооо! Молодчина!», - йдеться у дописі НОК України у Facebook.

 

Олімпійська чемпіонка відпочатку вважалася однією з фавориток, отримавши другий номер посіву. При цьому, українка стартувала в самому низу турнірної сітки.

 

В 1/64 фіналу Харлан  перемогла кореянку Сеону Вон (15:12), після якої здобула перемогу над росіянкою Ольгою Нікітіною (15:6) і китаянкою Хенгуі Янг (15:12).

 

 

У чвертьфіналі українку чекала ще одна кореянка Дружин Кім, яка поступилася українці 13:15.

 

У півфіналі, за іронією долі, Ольга Харлан зустрілася зі своєю принциповою суперницею Яною Єгорян, якій вона програла у півфіналі Олімпійських ігор в Ріо. Цього разу українка хоча й мінімально, але перемогла росіянку – 15:14.

 

 

А у фіналі Ольга Харлан легко розібралася з італійкою Аріанною Ерріго – 15:6.

 

Зазначимо, що це друге "золото" Кубка світу для Харлан в цьому сезоні. Раніше вона перемогла на етапі в Бельгії, розгромивши у фіналі віце-чемпіонку Європи Росселлу Грегоріо.