Еліна Світоліна перемогла на турнірі WTA в Австралії

13:44, 06.01.2018
Еліна Світоліна перемогла на турнірі WTA в Австралії

Еліна Світоліна святкує перемогу в Брісбені.

Українська тенісистка Еліна Світоліна виграла турнір серії WTA в австралійському Брісбені у суботу. Призовий фонд турніру складає 1 мільйон доларів.

 

Про це повідомляють світові ЗМІ.

 

У фіналі змагань Світоліна у двох сетах за годину і 5 хвилин здолала білоруску Алєксандру Соснович, з якою раніше не зустрічалася на кортах. Перший сет українка виграла з рахунком 6:2, а в другому розгромила свою суперницю 6:1.

 

Саснович стала однією з сенсацій турніру, почавши шлях у кваліфікації і зумівши вийти у фінал, але у вирішальному поєдинку нічого не змогла протиставити українці.

 

За виграш турніру у Брісбені Світоліна отримає 190 тисяч доларів призових та 470 очок в рейтинг WTA.

 

З перемогою українську тенісистку привітав президент Петро Порошенко у соцмережах: "Чудовий початок сезону для Еліни Світоліної, блискуча та дуже впевнена перемога на турнірі у Брісбені. Пишаємось та бажаємо нових перемог у новому 2018-му році".

 

Турнір в Брісбені став першим із серії WTA у 2018 році. Світоліна на шляху до фіналу в Брісбені обіграла двох суперниць з топ-10: британку Йоханну Конту і чешку Кароліну Плішкову.

 

Зазначимо, що титул в Брісбені став вже десятою перемогою для Світоліної на турнірах WTA. Торік українка завоювала п'ять титулів, а 2018-й почала з перемоги на першому ж турнірі.

 

Як повідомляла "УМ", у півфіналі турніру Світоліна у двох сетах з рахунком 7:5, 7:5 перемогла третю ракеткку світу словачку Кароліну Плішкову.