Еліна Світоліна перемогла Марту Костюк на Australian Open

09:12, 19.01.2018
Еліна Світоліна перемогла Марту Костюк на Australian Open

Еліна Світоліна вважає співвітчизницю Марту Костюк бійцем.

Досвідченіша українська тенісістка Еліна Світоліна перемогла 15-річну співвітчизницю Марту Костюк у матчі третього кола тенісного турніру Australian Open в ніч на п’ятницю за київським часом.

 

За 59 хвилин перша ракетка України Еліна Світоліна здолала опір юної Марти Костюк – 6:2, 6:2.

 

Матч третього кола тенісного турніру Australian Open передбачає призовий фонд у розмірі 55 мільйонів австралійських доларів.

 

У свою чергу Еліна Світоліна після перемоги поділилася враженнями назвавши Марту Костюк бійцем, проти якої важко грати.

 

"Вперше зіграти в четвертому колі - це дуже-дуже особливий результат для мене. Мені завжди подобається приїжджати на Відкритий чемпіонат Австралії, але я ніколи не проходила далі третього раунду. Шкода, що мені потрібно було грати проти українки, завжди важко грати проти співвітчизниці. Я щаслива, що все ще перебуваю на цьому турнірі. Вперше я почула про Марту, коли вона виграла титул в Мельбурні. Вона - боєць, бореться до кінця, ми могли це побачити. Безумовно, її чекає велике майбутнє і ми ще почуємо про неї. Бути четвертою сіяною? Це теж непросто, всі грають проти тебе досить вільно, потрібно бути готовою до важких поєдинків зі старту. Є і переваги, я намагаюся залишатися позитивною, грати один матч за раз", - сказала тенісистка.

 

Зазначимо, що до основної сітки турніру Костюк потрапила через кваліфікацію і стала головним відкриттям турніру.

 

В 1/8 фіналу в неділю, 21 січня, Світоліна зіграє зі 130-ю ракеткою світу чешкою Денізою Алертовою.

 

Нагадаємо, що у 2017 році Марта виграла юніорський Australian Open.

 

Тоді як Світоліна уперше в кар'єрі вийшла до четвертого раунду Відкритого чемпіонату Австралії.

 

У п’ятницю на кортах Мельбурна зіграють ще двоє українців: Олександр Долгополов позмагається з аргентинцем Дієго Шварцманом, а Катерина Бондаренко – зі словачкою Магдаленою Рибариковою.