Чемпіон Росії Олександр Залічев був снайпером на Донбасі

16:53, 02.02.2018
Чемпіон Росії Олександр Залічев був снайпером на Донбасі

Олександр Залічев виявився найманим вбивцею російських спецслужб, а не спортсменом.

Двократний чемпіон Росії в дуельній стрільбі з рушниці Олександр Залічев причетний до терористичної діяльності на Донбасі.

 

Про це повідомила речник СБУ Олена Гітлянська у Facebook  в п’ятницю.

 

Правоохоронці встановили, що Залічев проходив службу снайпером у підрозділі спецслужб РФ під назвою "приватна військова компанія "Вагнер".

 

"Участь громадянина РФ Залічева у діяльності незаконних збройних формувань на сході України є кримінальним злочином відповідно до законодавства України, РФ, а також згідно з Міжнародною конвенцією про боротьбу з вербуванням, використанням, фінансуванням і навчанням найманців", - йдеться в повідомленні.

 

Відзначається, що СБУ вживає заходів для притягнення Залічева до кримінальної відповідальності.

 

СБУ також просить міністра молоді і спорту України донести інформацію про участь чемпіона Росії у терористичній діяльності на Сході України до відповідних спортивних федерацій країн-партнерів.

 

У свою чергу, керівник апарату голови СБУ Ігор Гуськов додав: «Дійсно СБ України спільно з іншими правоохоронними органами в межах повноважень здійснює документування злочинної діяльності, в тому числі російських найманців на Донбасі. В рамках цієї роботи ми неодноразово інформували громадськість про діяльність спецпідрозділу РФ під назвою "Вагнер". Ми інформували, що у нас є персональні дані на майже 2 тисячі найманців. І в рамках цієї роботи відкриваються все нові й нові факти зухвалого ставлення до України з боку спецслужб Росії і окремих громадян».

 

За словами пана Гуськова, встановлено, що один із найманців "Вагнера" був Залічев Олександр Борисович, який проходив службу на посаді снайпера.

 

«З аналізу відкритих джерел маємо інформацію, що він був двократним чемпіоном Росії, а також підкреслюю, членом збірної команди Росії з тактичної стрільби як мінімум у 2014-2016 роках», - каже керівник апарату голови СБУ.

 

І зазначає, що «дуже потрібна спільна робота державних органів України щодо інформування громадськості про такі випадки».

 

Зауважимо, що раніше СБУ заявила, що група Вагнера причетна до катастрофи Іл-76 на Донбасі у 2014 році, під час якої загинули 49 українських військовослужбовців.