Росію поновили в правах у МОК

18:48, 28.02.2018
Росію поновили в правах у МОК

Російські спортсмени брали участь в Олімпіаді в Південній Кореї без триколора і національного гімну.

Міжнародний олімпійський комітет відновив членство Росії, яке призупинили через допінговий скандал.

 

Про це повідомляють в Олімпійському комітеті Росії у середу.

 

Водночас членство Паралімпійського комітету Росії все ще призупинено. Тобто на прийдешній Паралімпіаді російські спортсмени виступатимуть під нейтральним прапором.

 

Питання про відновлення членства Паралімпійського комітету розглянуть вже після закінчення змагань, які відбуватимуться з 9 по 18 березня у Пхьончхані.

 

Зокрема, президент ОКР Олександр Жуков зазначив, що з МОК надійшов лист, який стосується відновлення ОКР в правах.

 

"МОК може підтвердити, що всі інші результати (допінг-проб) членів делегації олімпійських спортсменів з Росії (на іграх в Пхенчхані) є негативними. Було сказано, що при виконанні всіх умов тимчасове відсторонення буде знято, як тільки організація підтвердить відсутність порушень делегації олімпійських спортсменів Росії", – каже пан Жуков.

 

Російські спортсмени брали участь в Олімпіаді в Південній Кореї, однак без триколора і національного гімну.

 

Збірна зі 168 росіян змагалася як нейтральна команда "Олімпійські атлети з Росії". Усі ці спортсмени довели, що вони були "чисті" перед Іграми.

 

Однак під час Олімпіади в допінг-пробах російського керлінгіста Олександра Крушельницького і бобслеїстки Надії Сергєєвої знайшли заборонені препарати.

 

Крушельницький, який виступав разом з Анастасією Бризгаловою в дисципліні дабл-мікст, через відсторонення від Ігор втратив бронзову медаль.

 

Загалом команда під нейтральним прапором отримала 17 медалей, серед яких дві золотих.

 

Як відомо, Міжнародний олімпійський комітет 5 грудня відсторонив збірну Росії від участі в Олімпіаді-2018. У МОК на підставі двох розслідувань визнали доведеним фактом, що Кремль на державному рівні організував систему застосування допінгу російськими спортсменами на іграх в Сочі в 2014 році.