У Києві провели паралімпійців на Ігри в Пхьончхані

21:31, 28.02.2018
У Києві провели паралімпійців на Ігри в Пхьончхані

Паралімпійська збірна України перед виїздом на "білі" Ігри в Кореї.

Урочиста церемонія проводів національної паралімпійської збірної України на ХІІ зимові Ігри у Пхьончхані (Республіка Корея) відбулася у Києві у середу ввечері.

 

Про це повідомляють спортивні ЗМІ.

 

"Українці вірять у вашу перемогу. Я знаю, що ця віра стане потужним стимулом у змаганнях, допоможе досягнути високих результатів та встановити нові рекорди. Переконаний, що за нинішніх умов збройної російської агресії ви захищатимете не лише свою спортивну честь, але й честь всієї України. Бажаю реалізувати усі свої можливості. У добру путь!" - йдеться у вітальному листі Петра Порошенка на адресу паралімпійців, який оголосив заступник глави адміністрації Президента України Ростислав Павленко.

 

Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко звернувся до паралімпійців від імені прем'єра Володимира Гройсмана та усіх членів уряду. 

 

"Україна дуже сподівається на ваші перемоги, уболіватиме за вас. Уряд підтримував і буде підтримувати паралімпійський рух. За минулий рік і початок 2018-го на його потреби було спрямовано понад 30 мільйонів гривень - на навчально-тренувальні збори, нове обладнання тощо. Ми знаємо, що будуть медалі. Слідкуватимемо за загальнокомандним заліком, бо знаємо, що будемо там, м'яко кажучи, далеко не останніми. Але головне те, що ви перемагатимете самих себе в ім'я України", - сказав Кириленко.

 

В урочистій церемонії проводів узяло участь керівництво Міністерства молоді та спорту, члени паралімпійської збірної, тренери, українські громадські діячі, артисти.

 

ХІІ зимові Паралімпійські ігри пройдуть у Пхьончхані з 9 по 18 березня. За збірну Україну виступлять 33 спортсмени у трьох дисциплінах - лижних гонках, біатлоні та гірських лижах.

 

Усього в Іграх візьмуть участь 670 атлетів з 48-ми держав, які змагатимуться у шести видах спорту - біатлоні,  лижних гонках, керлінгу на візках, гірськолижному спорті, , пара-сноуборді та следж-хокеї (санному хокеї). Уперше у зимових Паралімпіадах виступатимуть Грузія та КНДР. Крім того, після перерви у 12 років знову посилає команду на Ігри Естонія. Паралімпійці розіграють 80 комплектів медалей.

 

Дружина Президента України Марина Порошенко, проводжаючи спортсменів  Національної параолімпійської збірної команди України з зимових видів спорту на ХІІ Параолімпійські ігри, що відбудуться у Пхьончхані в Південній Кореї, подарувала спортсменам український прапор.

 

Нагадаємо, на попередніх "білих" Іграх-2014 у Сочі збірна українських паралімпійців посіла в неофіційному медальному заліку високе четверте місце, здобувши 5 золотих, 9 срібних та 11 бронзових медалей.

 

Усього, починаючи з прем'єрної для себе Паралімпіади в Нагано-1998, українці мають вже 90 медалей (20, 34, 36).