«Шахтар» обіграв «Зорю» 2:1 та фактично гарантував перемогу в чемпіонаті України

09:38, 06.05.2018
«Шахтар» обіграв «Зорю» 2:1 та фактично гарантував перемогу в чемпіонаті України

Гравці ФК "Шахтар" святкує перемогу в матчі із луганською "Зорею" (фото: FC SHAKHTAR / Facebook)

Футбольний клуб "Шахтар" переміг луганську ФК "Зоря" з рахунком 2:1 у 30-мі турі Прем’єр-ліги та фактично виграв "золото" у чемпіонаті України цього сезону.

Про це повідомляє "Українська правда".

"Гірники" упродовж матчу мали перевагу, але переможний гол забили лише на останній хвилині другого тайму.

"Зоря" першою мала шанс забити гол в цій грі. На дев`ятій хвилині Громов не зумів переграти П`ятова, пробиваючи метрів з десяти. "Шахтар" відкрив рахунок ще в першому таймі. Феррейра скористався помилкою при створенні штучного офсайда і переграв Луніна - 1:0.

На старті другого тайму донецька команда здійснила навалу на ворота "Зорі" і щонайменше разів з п`ять гостей рятувала чудова гра Луніна та одного разу стійка воріт.

Луганська команда зрівняла рахунок на 63-ій хвилині. Після удару Луньова м`яч зачепив голову нападника Юрі і від штанги залетів у ворота господарів - 1:1.

За рахунку 1:1 шанси були і в "Шахтаря", і в "Зорі". Усе вирішили індивідуальні дії Тайсона. На 89-ій хвилині Тайсон пройшов половину команди "Зорі", забіг у штрафну і ударом у кут воріт пробив Луніна - 2:1.

Після цієї перемоги "Шахтар" фактично гарантував собі "золото" чемпіонату України. За два тури до завершення турніру "гірники" випереджають київське "Динамо" на п`ять очок.

У "Шахтаря" залишився домашній матч з "Вересом" і виїзд в гості до "Динамо".