Остерігайтесь расистів і слідкуйте за гаманцями: Поради фанатам «Ліверпуля» до фіналу у Києві

17:43, 10.05.2018
Остерігайтесь расистів і слідкуйте за гаманцями: Поради фанатам «Ліверпуля» до фіналу у Києві

Посольство Великої Британії в Україні оприлюднило список порад для фанатів футбольного клубу «Ліверпуль», які вже за два тижні приїдуть у Київ на фінал Ліги Чемпіонів.
 
Зокрема фанатів попередили про можливі напади та прояви расизму під час проведення матчів Ліги Чемпіонів у Києві.
 
"Більшість поїздок в Україну відбуваються без неприємностей, проте в Києві траплялися і випадки насильницьких нападів на іноземців, і деякі з них, можливо, були вчинені на расовому грунті, тому постійно будьте обережні та пильні", - заявили у посольстві.
 
 
Також британським фанатам радять не сперечатися про політику і врахувати політичну ситуацію в Україні, зокрема на Донбасі, та "уникати будь-яких дій, які можуть спровокувати не дружню реакцію".
 
Також дипломати порекомендували футбольним фанатам остерігатися пропозицій щодо вживання напоїв від незнайомців.
 
"Вживання алкоголю заборонене у публічних місцях (окрім барів та ресторанів). Місцеві алкогольні напої часто є міцнішими, аніж у Сполученому Королівстві, тому, врахуйте це", — зазначили у посольстві.
 
Також попередили про ускладнений доступ до громадського транспорту для людей з інвалідністю.
 
«Як і в будь-якому іншому місті, остерігайтеся кишенькових злодіїв та викрадачів сумок в аеропортах, залізничних станціях, в районі центру міста, на стадіоні та під час користування публічним транспортом. Не тримайте цінні речі та гаманці поза полем зору», — додали у рекомендаціях.
 
Відзначимо, що раніше обурення вболівальників викликали захмарні ціни на житло під час матчу. Ціни у найгірших квартирах без ремонту на околицях міста були недешевими. Обурені фанати збиралася звернутися зі скаргою до УЄФА, проте там порадили не затримуватися у Києві і повертатися додому чартерними рейсами.
 
У соцмережах набув популярності флешмоб серед киян, які готові безкоштовно прийняти у себе іноземних вболівальників.