Футболіст Денні Роуз заборонив рідним їхати в Росію через расизм

13:10, 07.06.2018
Футболіст Денні Роуз заборонив рідним їхати в Росію через расизм

Захисник збірної Англії та футбольного клубу "Тоттенхем" Денні Роуз заборонив своїй родині приїжджати в Росію на Чемпіонат світу - 2018 через расизм.
 
Як пише Evening Standard, він почувається безпорадним із цим, а штрафи ФІФА як покарання за прояви расизму видаються йому смішними.
 
"Я не переймаюся за себе, але я сказав родині, що не хочу, щоб вони їхали туди через расизм чи будь що інше, ще може там статися", - заявив Роуз.
 
"Я не хочу боятися за безпеку моєї родини в той час, коли намагаюся підготуватися до ігор. Якщо щось трапиться зі мною, це не вплине на мене так як у випадку, якщо образять моїх близьких", - додав він.
 
Футболіст зізнався: "Мій тато дійсно засмучений. Я чув це в його голосі. Він сказав, що, можливо, не матиме більше шансу приїхати й подивитися на мене на Чемпіонаті світу".
 
"Це сумно. Так є. Як би там не було, Росія отримала право провести Чемпіонат світу і ми маємо прийняти це", - сказав Роуз.
 
"А штраф у розмірі 22 тисяч (фунтів стерлінгів - ред.) є огидним", - додав він, очевидно, маючи на увазі штраф, коли росіяни освистували гравців Франції у березні в Санкт-Петербурзі.
 
Нагадаємо, раніше співачці Юлії Чичеріній заборонили виступати в Ростові-на-Дону на фестивалі вболівальників під час проведення чемпіонату світу з футболу в Росії.