У Києві встановлено Рекорд України з підняття велосипедом на хмарочос

18:35, 26.06.2018
У Києві встановлено Рекорд України з підняття велосипедом на хмарочос

Кристіан Герба піднявся 888 сходинок, 35 поверхів ТРЦ Гулівер за 17 хвилин 10 секунд! (Фото Юлії Косинської та з офіційної сторінки Кристіана Герби www.krystianherba.net)

888 сходинок, 35 поверхів – за 17 хвилин 10 секунд! Представники Національної Книги Рекордів України зафіксували Рекорд, який встановив у Києві польський спортсмен Кристіан Герба. Це сталося 23 червня 2018 року.Кристіан Герба, польський велосипедист-експериментатор, піднявся на велосипеді на дах столичного хмарочосу – бізнес-центру Gulliver у центрі столиці.

Складність таких сходжень на будинки у виконанні Кристіана в тому, що він не може мати будь-якої опори, - лише колесам його велосипеда дозволено контактувати зі сходами.



Здобуток Кристіана Герби офіційно, на даху хмарочоса, зафіксував експерт з рекордів Віталій Зорін. «Кристіан настільки педантичний і професіональний, що під час сходження не тільки не торкнувся стіни, але навіть покришкою колеса не зачепив ані поручнів, ані стін, - каже пан Віталій. – Єдине, що дозволив - на 22 поверсі ковтнути води, в цей час трішки втратив рівновагу, але миттєво її відновив».



11 країн, 14 будинків здобув Кристіан на своєму велосипеді. Відтак київський ТРЦ Gulliverстав 15 будинком, а Україна – 12 країною, де польський спортсмен піднімався на дахи найвищих будинків.Майстер велосипедного тріалу (акробатики роверової), 36-річний поляк Кристіан Герба відомий у всьому світі завдяки рекордам Гіннеса, які встановлював, здобуваючи найвищі хмарочоси світу на велосипеді.



Ідея запросити до Києва відомого поляка-експериментатора належить директору Закордонного осередка Польської туристичної організації в КиєвіВлодзімєжуЩуреку. Кристіанкаже: результатом задоволений! Це було його найшвидше сходження – замість планованих 20 хвилин хмарочос вдалося підкорити на три хвилини швидше. Цьому сприяла також погода: у день встановлення рекорду, після тривалої спеки, у Києві стало прохолодніше.

Організатори заходу – Польська туристична організація, ТРЦ Gulliver і Східний велосипедний маршрут GreenVelo – у такий спосіб хочуть заохотити громадськість до занять спортом, їзди на велосипеді, здорового способу життя й активного відпочинку.



Кристіан Герба — польський спортсмен, свою кар’єру розпочав у 1995 році. Багаторазовий медаліст Чемпіонатів Польщі, фіналіст і учасник багатьох змагань з тріалу у світі. Представляв Польщу в 1999-2009 роках. Кристіан є п’ятиразовим рекордсменом Гінеса. Рекорди встановлював, підкорюючи, зокрема, такі будинки, як Taipei 101 на Тайваню, ShanghaiWorldFinancialCenter у Китаї, RoseofRayhaan by Rotana у Дубаї, Willis (Sears) Tower у Чикаго.