На формі збірної України з футболу з'явився напис «Слава Україні!» (фото)

09:20, 05.09.2018
На формі збірної України з футболу з'явився напис «Слава Україні!» (фото)

В новій формі українська національна збірна зіграє вже 6 вересня (Фото: Павло Кубанов)

Федерація футболу України 4 вересня презентувала нові комплекти форми для збірної України.
 
Про це повідомляє сайт організації.
 
"Крім традиційних жовтих і синіх кольорів, з'явився й третій комплект - білий. Причому на зворотньому боці всіх футболок є гасло: "Слава Україні!" - йдеться в повідомленні.
 
Уперше в новій формі українська національна збірна зіграє 6 вересня. У чеському місті Угерске Градіште команда Андрія Шевченка проведе дебютний матч Ліги націй проти збірної Чехії.
 
 
 
 
Нагадаємо, в липні під час Чемпіонату світу 2018 у Росії навколо гасла "Слава Україні" розгорівся скандал. Зокрема ФІФА почала розслідування щодо захисника збірної Хорватії Домагоя Відапісля того як він вигукнув "Слава Україні" після перемоги над збірною Росії. Також Віда разом з колегою Огненом Вукоєвичем записали відео, в якому присвятили перемогу Україні та київському клубові "Динамо", в якому раніше грали.
 
Згодом ФІФА оголосила попередження Домагою Віді за його вітання Україні, чим надзвичайно обурила українців.
 
В свою чергу президент ФФУ Андрій Павелко повністю підтримав Домагоя Виду і Огнена Вукоєвича, які присвятили перемогу над збірою Росії Україні.
 
Сам захисник футбольної збірної Хорватії Домагой Віда висловив надію, що його вигук будуть сприймати не як політичне послання, а як знак подяки українцям за підтримку протягом усього турніру.