Серена Вільямс у фіналі US Open скандалила з суддею замість гри: легенда тенісу матч програла

13:29, 09.09.2018
Серена Вільямс у фіналі US Open скандалила з суддею замість гри: легенда тенісу матч програла

Серена Вільямс лається із суддею під час фіналу "Ю-Ес оупен" (фото: REUTERS/Danielle Parhizkaran-USA TODAY SPORTS)

Фінал відкритого чемпіонату США запам’ятався лайкою та істерикою екс-першої ракетки світу Серени Вільямс, а не блискучою грою із молодою суперницею Наомі Осакою, які легендарна тенісистка програла.

Про це повідомляє Новое время.

Екс-перша ракетка світу Серена Вільямс, яка зараз посідає 26-те місце у світовому рейтингу, поступилася у фіналі турніру Великого шолома US Open 19-му номеру рейтингу WTA японці Наомі Осаці.

Матч завершився на користь японської тенісистки у двох сетах - 6:2, 6:4.

Поєдинок запам'ятався більше не грою, в якій кращою була Наомі Осака, а поведінкою Серени Вільямс.

Скандал розгорівся вже у другому сеті, коли суддя на вишці Карлос Рамос спочатку зробив попередження американці за те, що та під час гри спілкувалася зі своїм тренером Патріком Муратоглу.

Потім після одного з розіграшів Серена розбила ракетку, і суддя зняв з неї очко.

Американка після цього влаштувала скандал, назвала Рамоса "злодієм" і звинуватила його в сексизмі.

Арбітр, попри свист публіки, зважився на кардинальний крок і зняв з Вільямс-молодшої гейм.

Подальше продовження матчу перетворилося на справжню драму зі сльозами і лайкою з боку Серени, а перемога Осаки на тлі всього цього відійшла на другий план. Після гри американка відмовилася потиснути руку судді.

20-річна Осака виграла свій перший фінал турніру Великого шолома в кар'єрі і з нового тижня стане сьомою ракеткою світу. Серена Вільямс програла другий фінал Grand Slam поспіль, але все одно підніметься на 16-й рядок у рейтингу.

Кращою українською тенісисткою на US Open стала Леся Цуренко. 36-й номер світового рейтингу покинула турнір Великого шолома US Open на стадії чвертьфіналу, програвши якраз майбутній чемпіонці Наомі Осаці.

Цьогорічний чумпіонат "Ю-Ес оупен" відзначився саме сходженням молодих зірок, які вправно вибивали із сітки змагань своїх титулованих суперниць.