Шахтар стартував у Лізі чемпіонів із нічиєю у матчі з Хоффенхаймом

07:08, 20.09.2018
Шахтар стартував у Лізі чемпіонів із нічиєю у матчі з Хоффенхаймом

Результат матчу Шахтар-Хоффенхайм: команди розійшлися нічиєю 2:2 (фото: FC SHAKHTAR / Facebook)

Команда Шахтар зіграла свій перший матч нового сезону Ліги чемпіонів із німецьким Хоффенхаймом. Гра завершилася з рахунком 2:2.

Про це повідомляє Новое время.

Початок гри вийшов шокуючим для команди Паулу Фонсеки. Вже на шостій хвилині зустрічі втрата Марлоса в центрі поля обернулася контратакою Хоффенхайма і голом Флоріана Грілліча після пасу Леонардо Біттенкура.

Шахтарю знадобилися 20 хвилин, щоб прийти до тями. Спочатку "гірники" заволоділи територією, пропускаючи при цьому контратаки суперника, але потім змогли зрівняти рахунок. На 27-й хвилині Мораес запустив Ісмаїлі по флангу, який розгойдав захисника, увірвався в штрафну і зовнішньою стороною стопи відправив м'яч у дальній кут.

Гол Шахтаря заспокоїв гру на кілька хвилин, але потім ініціативу знову перехопив Хоффенхайм, при цьому раз по раз створюючи небезпечні моменти. На 36-й хвилині Біттенкур увірвався в штрафну і без перешкод пробив головою після навісу з флангу, але точно в Пятова, а вже після наступної атаки Хоффенхайм знову вийшов вперед. Андрей Крамаріч виконав кутовий, Пятов не дотягнувся до м'яча на виході, а Хавард Нордтвейт, перевісівши воротаря в повітрі, відправив м'яч у сітку.

Після перерви малюнок гри не змінився. Хоффенхайм діяв активно і міг доводити свою перевагу в рахунку до двох м'ячів, але спочатку Крамаріч з вигідної позиції зі штрафного не влучив у ворота, а потім небезпечний удар Біттенкура заблокував Ракицький.

Близько 60-ї хвилини Шахтар відповів кількома своїми моментами, але Марлос і Тайсон не реалізували шанси, а Мораес забив вже після фіксації офсайду. Проте, після деякого затишшя Шахтарю вдалося зрівняти рахунок. На 81-й хвилині "гірники" розіграли кутовий, Марлос покотив м'яч у центр на Майкона, який вийшов на заміну, а той гарматним дальнім ударом ледь не порвав сітку за спиною Бауманна.

Уже в наступній атаці Шахтар міг вперше матчі повести в рахунку: Тайсон покотив у воротарський, а там тільки дотик Фогта завадив Коваленку і Мораесу занести м'яч у сітку.

Останні хвилини залишилися за Шахтарем, але рахунок не змінився - 2:2.