Еліна Світоліна стала фіналісткою підсумкового турніру WTA в Сінгапурі

16:23, 27.10.2018
Еліна Світоліна стала фіналісткою підсумкового турніру WTA в Сінгапурі

Еліна Світоліна у Сінгапурі досягла найвищого турнірного результату серед українок (фото: WTA / Twitter)

Тенісистка Еліна Світоліна першою серед українок пробилася до фіналу підсумкового турніру WTA в Сінгапурі.

Про це повідомляє Українська правда.

Еліна Світоліна перемогла голландську тенісистку Кікі Бертенс у трьох сетах півфіналу з рахунком 7:5, 6:7 (5), 6:4.

У стартовому сеті Еліна Світоліна першою зробила брейк (3-1), Кікі Бертенс відповіла зворотним брейком. У десятому геймі українка не скористалася сетболом на подачі суперниці (5-5). Гарантувавши собі як мінімум тайбрейк, Еліна Світоліна отримала ще два сетболи в геймі Кікі Бертенс. На першому ж з них голландка допустила подвійну помилку і за 48 хвилин Еліна Світоліна записує в свій актив сет: 7-5.

По ходу другого сету Кікі Бертенс лідирувала з брейком, який оформила ще на початку партії. Дівчата по черзі брали свої гейми, а при рахунку 3-5 на подачі Еліни Світоліної суперниця не скористалася сетболом.

Подаючи на партію, Кікі Бертенс не реалізувала потрійний сетбол, а Еліна Світоліна, отримавши перший свій брейкпоінт в сеті, зрівняла рахунок: 5-5. У підсумку гра перейшла на тайбрейк, де на чотири міні-брейки суперниці українка відповіла трьома.

На старті вирішальної партії Еліна Світоліна виконала брейк, після чого в 13-хвилинному геймі втратила свою подачу. Українка знову вийшла вперед з брейком і в підсумку втримала цей відрив, відігравши два брейкпоінти, щоб подати путівку в фінал. Дівчата провели на корті більше 2,5 годин.

У другому півфіналі турніру боротимуться Слоан Стівенс (США) і Кароліна Плішкова (Чехія). Еліна Світоліна зіграє із переможницею дуету.

Про шлях Еліни Світоліної на турніру у Сінгапурі, читайте в "УМ".