Лідера гурту "Друга ріка" Валерія Харчишина покусав пес під Гостомелем

07:32, 08.08.2017
Лідера гурту "Друга ріка" Валерія Харчишина покусав пес під Гостомелем

Фронтмен гурту "Друга ріка" Валерій Харчишин був змушений викликати поліцію, щоб спіймати для обстеження на сказ пса, який його покусав - господарі відмовлялися допомагати. У місцевому травмпункті співакові відмовили у вакцині від сказу, оскільки її не було.

 

Про це він написав на Facebook.

 

Інцидент трапився 5 серпня у с. Мостища Київської обл., коли співак їхав на велосипеді по Гостомельському шосе.

 

"Мене наздогнало це чудовисько. Ось цей пацик вкусив мене за ногу. Ви знаєте, що в нашій країні по протоколу ти повинен зробити - звернутися в травмпункт за місцем проживання, щоб терміново провести вакцинацію від сказу. Не залежить від розміру і соціального сорту собаки. А ще зловити пса і відвезти на станцію боротьби зі сказом тварин або, як мінімум, до ветеринара. Так ось, діагноз невтішний, якщо ти живеш в Україні і пес, що тебе вкусив, скажений. Вакцини немає не те, що за місцем реєстрації, а взагалі у цілій Україні і це вже абсолютно серйозно", - йдеться у повідомленні музиканта.

Харчишин вирішив зробити усе за протоколом – звернутися до травмпункту, аби зробити вакцинацію проти сказу, а саму тварину відвезти до ветеринара чи станції боротьби зі сказом тварин. Піля того, як співак звернувся у поліцію, господар пса дозволив забрати тварину на обстеження.

 

Хоча у травмпункті відмовили  у вакцині, її все ж таки вдалося дістати.

 

Як  пишуть на Facebook, сусіди господаря пса, тварина постійно зла і її ніколи не прив'язують, але, швидше за все, не заражена сказом.

 

"Валерію, можете відвозити господарю. Це - пес наших сусідів. Сказу немає, гарантія відсотків на 90, там проблема в іншому: сусіди більше п'ють, ніж їдять, тож собака перманентно голодна і перманентно зла на весь світ, особливо на рухомі предмети. А, оскільки її принципово не прив'язують, то й дістається випадковим перехожим. До укусів доходить рідко, а от обгавкується кожен. І тут проблема не стільки в собаці, скільки у господарях", - написала Наталія Позняк.