Екс-охоронець принцеси Діани повідомив, що її загибель готували близько півроку

08:22, 14.08.2017
Екс-охоронець принцеси Діани повідомив, що її загибель готували близько півроку

Чи була випадковою смерть Діани? (Buckingham Palace)

Колишній співробітник британських спецслужб та один із охоронців принцеси Діани розповів про промахи охорони, які передували загибелі принцеси Діани. За його словами, принцеса Діана загинула в результаті спланованої спецоперації, яку готували близько півроку.

Про це в інтерв’ю британського таблоїда The Sun розповів 68-річний Алан Макгрегор.

Він повідомив журналістам, що не був здивований, дізнавшись про смерть Діани.

В готелі "Ріц", де зупинялася принцеса, безпека була не на найвищому рівні, переконаний екс-співробітник охорони, а коханець Діани Доді аль-Файєд ніби прагнув, щоб їх сфотографували разом.

Фото: ASSOCIATED PRESS



Наприклад, в ніч трагедії коридорні залишили машину, в якій повинна була їхати Діана і її коханий Доді аль-Файєд, без нагляду біля заднього входу готелю, більш того, машина до цього була на публічній автостоянці, а не знаходилася під охороною на підземній парковці.

Макгрегор впевнений, що водій принцеси Анрі Пол не володів достатньою кваліфікацією - він не був агентом безпеки або спеціально навченим шофером, а просто працював в готелі.

"Сама Діана завжди говорила, що боїться за своє життя, і ніхто ніколи не питав чому", - стверджує Макгрегор.

 

Фото: ASSOCIATED PRESS

 


Нагадаємо, улюблениця британців леді Ді загинула 31 серпня 1997 року. Автомобіль, в якому їхали принцеса і її коханець Доді аль-Файєд, врізався в стіну тунелю перед паризьким мостом Альма на набережній Сени.