У Краснодарі угледіли екстремізм у цитуванні «Незнайки на Місяці»

13:41, 10.10.2017
У Краснодарі угледіли екстремізм у цитуванні «Незнайки на Місяці»

Цитата з "Незнайки на місяці" нібито "розпалює ненависть до соціальної групи "поліцейські"".

Адміністратора краснодарського пабліку  "Радикальні мрійники" у російській соцмережі  "ВКонтактє" Михайла Малахова викликали до прокуратури на допит через "ознаки екстремізму" після того, як він опублікував скріншот із книги "Незнайка на Місяці".

 

Про це повідомляє ресурс "Відкрита Росія".

 

Відзначається, що слідчий повідомив Малахову, що на нього надійшов донос. У його пості, опублікованому ще 28 березня, де наведена цитата з тексту книги "Незнайка на Місяці" Миколи Носова, нібито містяться ознаки екстремізму.

 

У прокуратурі впевнені, що подібний текст "розпалює ненависть до соціальної групи "поліцейські"".

 

Пан Малахов розповів виданню, що був збентежений подібним інтересом до нього правоохоронців і повідомив, що за його публікацією збираються проводити лінгвістичну експертизу.

 

За його словами, він не розуміє чому "Незнайка" викликав такий інтерес у працівників прокуратури, тим більше, що паблік "Радикальні мрійники", де був опублікований уривок з дитячої книги, налічує не більше 300 осіб.

 

"У цій групі не дуже багато людей, я веду її швидше для себе. У моїй країні багато чого заборонили і заборонять ще: кілька необережних слів - і ось ти вже екстреміст. Тому і назва така: за мрії у нас поки ще не саджають, навіть якщо вони радикальні ", - розповів Малахов.

 

Він запевняє, що не знає, хто міг написати на нього заяву. Каже, що ніколи не брав участі в опозиційних мітингах.

 

Поки росіянин боїться йти на виклик до прокуратури, особливо без адвоката.

 

Пізніше в прес-службі прокуратури Краснодарського краю виданню "Новая газета" заявили, що правоохоронці не викликали на допит адміністратора пабліку "Радикальні мрійники" в соціальній мережі "Вконтактє" Михайла Малахова і ніякої перевірки стосовно нього прокуратура не проводить.