Будинок моди Gucci більше не використовуватиме натуральне хутро у своїх колекціях

21:37, 12.10.2017
Будинок моди Gucci більше не використовуватиме натуральне хутро у своїх колекціях

Фото із показу "Гуччі": зимова колекція 2016-2017 років (vogue.ua)

Італійський будинок моди Gucci більше не використовуватиме натуральне хутро у своїх колекціях вбрання.

Про це повідомив генеральний директор Марко Біццарі під час конференції в Лондонському коледжі моди, інформує "Новое время".

За словами Біццарі, бренд підписав договір з альянсом Fur Free Alliance, мета якого - скоротити вбивство тварин в рамках глобального екологічного плану.

З 2018 року Gucci припиняє працювати з натуральним хутром на користь штучного. «Ви думаєте, що натуральне хутро - це модно? А я вважаю інакше, тому ми відмовляємося від нього », - заявив Біццарі. Він також стверджує, що бренду вистачить креативності, щоб успішно працювати зі штучними матеріалами.

Щорічний прибуток модного дому від хутряних речей становила близько 11,8 млн доларів. Але завдяки новій екологічній політиці, Gucci зможе підвищити продажі для молодого покоління. Більше того, на думку генерального директора, відмова сприятиме залученню до роботи талановитої молоді, яка турбується про навколишнє середовище.

Заборону підтримав креативний директор Алессандро Мікеле. Він стверджує, що мода завжди слідує трендам. «Кращі модельєри завжди можуть вловити зміни і використовувати їх собі на благо», - говорить Мікеле.

Нагадаємо, що раніше від використання натурального хутра відмовилися такі модні будинки, як Calvin Klein, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger і Armani.