Папа Римський отримав спорткар Lamborghini у подарунок

20:10, 15.11.2017
Папа Римський отримав спорткар Lamborghini у подарунок

Папа Франциск не планує кататися на подарованому Lamborghini.

Італійський виробник спортивних автомобілів «Lamborghini» подарував Папі Римському Францискові унікальний автомобіль модельного ряду «Huracan».

 

Подія за участю керівництва підприємства відбулася вранці, 15 листопада, перед початком загальної аудієнції, повідомляє Радіо Ватикану в середу.

 

Зазначається, що спорткар буде проданий на аукціоні, а виручені кошти – передані для фінансування кількох проектів. Насамперед, йдеться про проект Папської Фундації «Допомога Церкві в потребі» щодо відбудови Долини Ніневії – звільненого від так званої ісламської держави регіону на півночі Іраку.

 

Метою проекту понтифіка є сприяння поверненню християн до своїх поселень, відбудовуючи їхні помешкання, громадські установи та місця культу. Після трирічного перебування в таборах для внутрішніх переселенців у Іракському Курдистані, вони зможуть повернутися до свого коріння та відновити свою гідність.

 

Ще одним адресатом допомоги стане «Спільнота Папи Івана ХХІІІ», яка заанґажована у справу порятунку жінок, що стали жертвами торгівлі людьми та втягнені у проституцію. Кошти будуть передані на фінансування проекту «Дім Папи Франциска».

 

Йдеться про оснащення належним чином структур, призначених для прийняття жінок, які намагаються втекти від цього сучасного рабства. Акція збігається із десятиріччям відходу до вічності о. Оресте Бенці, засновника Спільноти, та 50-річчя її заснування, що припадатиме 2018 року.

 

Врешті, частина коштів з продажу унікального автомобіля буде передана двом італійським товариствам, які здійснюють харитативні проекти в Африці.