Журнал Time назвав «Людиною року-2017» учасниць руху #MeToo

19:57, 06.12.2017
Журнал Time назвав «Людиною року-2017» учасниць руху #MeToo

На обкладинці грудневого номера Time будуть жінки, що поскаржилися на сексуальні домагання/

Американський журнал Time назвав "Людиною року" учасниць руху #MeToo, які розповіли про випадки сексуального насильства над ними під час мережевого флешмобу.

 

Про це повідомляється на сайті журналу.

 

Рух виник після того, як газета The New York Times опублікувала статтю зі звинуваченнями в домаганнях на адресу кінопродюсера Харві Вайнштейна.

 

Під хештегом #MeToo користувачі почали зізнаватися, що особисто стикалися з сексуальним насильством або домаганнями.

 

Видання називає учасниць кампанії "тими, хто руйнує стіну мовчання".

 

"Це найстрімкіші суспільні зміни, які ми спостерігали впродовж десятиліть", - сказав головний редактор видання Едвард Фелсенталь.

 

На обкладинці грудневого номера журналу будуть жінки, що поскаржилися на сексуальні домагання, у тому числі співачка Тейлор Свіфт і акторка Ешлі Джадд.

 

 

У переліку номінантів на звання "людини року" також фігурували Дональд Трамп, спецпрокурор Роберт Мюллер, який розслідує втручання Росії в американські вибори, північнокорейський диктатор Кім Чен Ин, футболіст Колін Капернік, що минулого року опускався на одне коліно під час виконання гімну США на знак протесту проти расової нерівності, і тому цього року його не запросили до жодної команди.

 

Раніше повідомлялося, що за результатами онлайн-голосування читачів американського журналу Time "Людиною року-2017" став принц-спадкоємець Саудівської Аравії 32-річний Мухаммед бін Салман Аль Сауд.

 

Журнал Time щороку з 1927-го визначає Людину року – це людина чи група людей, які найбільше вплинули на світові новини за останній рік як у позитивному, так і в негативному ключі.