Кейт Міддлтон народила принцу Вільяма сина

16:32, 23.04.2018
Кейт Міддлтон народила принцу Вільяма сина

Хлопчик з'явився на світ у лікарні Святої Марії в Паддінгтоні, як і інші діти принца Вільяма і Кетрін Міддлтон.

Британський принц Вільям і герцогиня Кембриджська Кетрін Міддлтон стали батьками втретє в понеділок, 23 квітня. У них народився син.

 

Хлопчик з'явився на світ у лікарні Святої Марії в Паддінгтоні, так само, як його брат і сестра, Джордж та Шарлотта.

 

Про це офіційно оголосив Кенсингтонський палац.

 

"Її Королівська Високість, герцогиня Кембриджська без ускладнень народила сина об 11:01. Вага дитини становить 8 фунтів 7 унцій (3 кілограми 203 грами). Герцог Кембриджський був присутній при народженні. Її Королівська Високість та дитина почуваються добре", - оголосили через Twitter.

 

"Королеві, герцогу Единбурзькому, принцові Уельському, герцогині Корнуолльській, принцові Гаррі та членам обох сімей уже повідомили цю новину, і вони в захваті", - додали представники палацу.

 

Цікаво, що до самого 1977 року представники королівської родини народжувалися вдома, пише The Telegraph.

 

Ба більше, протокол наполягав, щоби при появі на світ спадкоємця чи спадкоємиці престолу завжди був присутній офіційний свідок - щоби не лишити жодних підстав для сумнівів щодо легітимності наслідування.

 

Єлизавета ІІ усіх своїх дітей народила вдома. Але батько на той момент іще принцеси, король Георг, VI дозволив доньці першій обійтися без присутності секретаря, назвавши цю традицію "архаїчною".

 

Причому якби це все відбувалося на кілька років раніше, то принцеса Шарлотта мусила б поступитися братикові чергою до трону і замість четвертої стала б п'ятою.

 

Але згідно з Актом про престолонасліддя, прийнятим у 2013 році, тепер лише порядок народження визначає, хто стане королем (королевою) Великої Британії, незалежно від статі спадкоємця. Це правило поширюється на всіх членів королівської родини, народжених після 28-го жовтня 2011 року, пише People.

 

А от свого рідного дядечка Гаррі, який до цього дня був п'ятим із спадкоємців, це маля таки відсунуло. Тобто принц Гаррі тепер стає шостим, за ним ідуть принц Ендрю та принцеси Беатріс і Євгенія.