У Китаї почали тестувати 5G

13:35, 24.04.2018
У Китаї почали тестувати 5G

Компанія "Чайна Мобайл" почала тестувати мережу 5G (flickr.com)

У місті Чунцин в Південно-Західному Китаї в тестовому режимі почав працювати зв’язок формату 5G.

Про це повідомляє Новое время з посиланням на іноземні видання.

Згідно з повідомленням Чунцинського відділення телекомунікаційної компанії Чайна Мобайл, робота тестової мережі почалася в новому районі Лянцзян на території Чунцина і поступово буде розширена на все місто.

Тестова мережу відкрита для компаній і осіб, які мають намір спільно здійснювати інновації в області 5G, включаючи такі сфери, як інтернет транспортних засобів, автоматичне водіння транспорту, розумні міста, а також доповнена і віртуальна реальність в режимі онлайн.

Тестовий період триватиме до офіційного комерційного впровадження технології 5G.

Також наголошується, що компанія Huawei отримала перший в світі сертифікат експертизи типу CE для продукції мобільного зв'язку п'ятого покоління 5G. Відповідність нормам Ради Європи є неодмінною умовою для імпорту в Європейську економічну зону і продажу в ній відповідних продуктів. Воно також розглядається як схвалення надходження цих продуктів на європейський ринок.

"Цей сертифікат говорить про те, що продукція 5G виробництва Huawei отримала офіційне схвалення для комерційного використання в Європі, а також свідчить про важливий крок вперед у сфері великомасштабного комерційного освоєння мережі 5G", - наголошується в заяві Huawei.

Раніше НВ повідомляло, що один з великих американських телеком-операторів T-Mobile домовився зі шведським виробником устаткування Ericsson про запуск нового стандарту стільникового зв'язку в декількох містах США. У 2018 році T-Mobile запустить 5G-мережу в Нью-Йорку, Лос-Анджелесі і Лас-Вегасі.