Спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік таємно побував під Маріуполем

11:51, 08.06.2016
Спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік таємно побував під Маріуполем

Спеціальний представник голови місії ОБСЄ в складі Тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану на Сході України Мартін Сайдік перебував інкогніто у секторі «М» (Маріупольський напрямок), де поводився украй дивно і цікавився місцями розташування підрозділів ЗСУ в цьому районі.

 

Про підозрілу поведінку представника місії на власній сторінці у Facebook повідомив координатор групи «Інформаційний спротив», народний депутат Дмитро Тимчук.

 

«Сайдік вживав усіх заходів для того, щоб не бути ідентифікованим під час свого перебування в даному районі - зокрема, пересуваючись як «звичайний» представник ОБСЄ в складі патруля, здійснив 05.06.2016 року виїзд в район населеного пункту Павлопіль», - повідомив Тимчук.

 

За його інформацією, під час спілкування з місцевим населенням Сайдіка цікавили питання місцерозташування підрозділів ЗСУ в цьому районі. При цьому, Дмитро Тимчук закидає Мартіну Сайдіку можливу співпрацю з бойовиками.

 

«Викликає подив той факт, що вже через кілька годин після поїздки Сайдіка в район н.п. Павлопіль пролунала заява «заступника командувача корпусом МО ДНР» Басуріна, який оголосив, що якщо з районів н.п. Павлопіль і Харчовик українські війська не будуть виведені найближчим часом, то керівництво «ДНР» буде вважати, що «місія ОБСЄ повністю підтримує агресивні дії української сторони», - йдеться у повідомленні депутата Тимчука.

 

Дмитро Тимчук додає, що 6 червня в Маріуполі в штабі місії Сайдік провів зустріч із місцевими жителями Широкиного Новоазовського району (на зустріч прибули 7 жителів зазначеного населеного пункту, які наразі змушені тимчасово проживати в Маріуполі).

 

«Під час зустрічі місцеві жителі вказали Сайдіку на той факт, що українська влада нібито затягує питання розмінування території Широкиного, не згадавши про те, що зробити це не можливо через постійні обстріли з боку російсько-терористичних військ», – йдеться у повідомленні народного депутата.

 

Тимчук також додає, що під час зустрічі Сайдік вільно спілкувався російською мовою. «Знання мови він пояснив тим фактом, що раніше працював у Москві співробітником посольства Австрії», – резюмував депутат.