Для будівництва скандальної Канівської ГАЕС вирубають 1000 гектарів лісу

17:10, 16.12.2016
Для будівництва скандальної Канівської ГАЕС вирубають 1000 гектарів лісу

У Канівському районі у найближчі місяці вирубають 196 тисяч дерев на території, площею в 1000 га. Про це у своєму депутатському запиті на сесії Черкаської обласної ради повідомив депутат від ВО "Свобода" Володимир Волкович,  пише черкаське інтернет-видання "Прочерк".
 
За словами депутата облради, саме ця територія, відповідно до  рішень обласної ради та облдержадміністрації, відведена під створення НПП "Середньодніпровський".
 
"Замовником цього варварства є ПАТ "Укргідроенерго", бо воно провело тендер на будівництво першочергових об’єктів та споруд Канівської ГАЕС. Згідно з проектом цих робіт першим етапом йде лісорозчистка, відповідно до якої будуть вирубані ті 196 тисяч дерев. А потім побудують проммайданчик для ГАЕС", – повідомив пан Волкович.
 
За його слваоми 1000 га лісу були виділені під ГАЕС  очільником області часів Януковича Сергієм Тулубом
 
"Це було зроблено в обхід обласної ради – вона не приймала рішення про надання під будівництво Канівської ГАЕС земель Бобрицької та Пшеничницької сільрад. Сільради тим більше не розглядали це питання і згоди на це не давали", – каже Володимир  Волкович.
 
Він також наголосив, що реалізовувати майже 200 тисяч дерев буде переможець тендеру, яким став консорціум "Укргідроенергобуд".
 
Також  на сесії  депутат-свободівцеь поцікавився у голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка та голови обласної ради Олександра Вельбівця, чи знають вони про цю ситуацію, і попросив депутатів внести це питання до порядку денного. Депутати підтримали. Так що далі буде.
 
Нагадаємо, що громадськість Канівщини налаштована проти майбутнього будівництва Канівської ГАЕС, про що "УМ" повідомляла раніше. Зокрема и в Каневі молодь iз плакатами "Стоп Канівська ГАЕС!" та "Ні — будівництву ГАЕС на пам’ятках історії та природи!" провела протестний флеш-моб.
 
Мешканці села Бучак написали листа до голови Європейського інвестиційного банку Вернера Хойера, у якому повідомили про свою незгоду з тим, що їх ставлять перед фактом виселення і попросили не кредитувати будівництво с