Віталій Кличко звільнив директора Київтранспарксервісу тіньові парковки

17:36, 23.12.2016
Віталій Кличко звільнив директора Київтранспарксервісу тіньові парковки

Артем Шамрай ( в центрі) втратив довіру Віталя Кличка.

Мер Києва Віталій Кличко звільнив з посади директора КП «Київтранспарксервіс» Артема Шамрая у зв’язку «з втратою довіри».

 

Також мер ініціював відкриття дисциплінарного провадження відносно заступника голови КМДА Іллі Сагайдака та директора департаменту транспортної інфраструктури Сергія Майзеля.

 

Про це Кличко сказав на засіданні Антикорупційної ради у п’ятницю.

 

При цьому, міський голова столиці передав акт за результатами перевірки діяльності Артема Шамрая до прокуратури.

 

«На вас покладали надії, що ви зробите паркувальну сферу такою, що ефективно працює. А «Київтранспарксервіс» – підприємство, яке ви очолювали, – нічого не зробило! Ми бачимо, скільки мільйонів гривень знаходиться в тіні. Скільки місто не доотримує коштів. Ви втратили довіру. Багато чого не було зроблено. У мене немає ні бажання, ні часу далі ставити експерименти і давати час, щоби навести лад в цій сфері. Я вас звільняю з цієї посади у зв'язку з втратою довіри!» - наголосив пан Кличко.

 

Відтак, мер Києва вимагає комплексної перевірки діяльності КП «Київтранспарксервіс», а також наполягає на відстороненні із займаних посад заступників директора Ярослава Погрібняка, Святослава Мельника, Євгена Сагуйченка.

 

Віталій Кличко також ініціював відкриття дисциплінарного провадження відносно заступника голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Іллі Сагайдака та директора департаменту транспортної інфраструктури Сергія Майзеля.

 

Кличко підкреслив, що завданням столичної влади є побудува системи, яка б унеможливлювала корупційні схеми у всіх сферах.

 

«І я розраховую на людей, які чесно і ефективно працюють на своїх посадах», - підсумував мер Києва.

 

Нагадаємо, на цьому тижні Кличко відсторонив Шамрая від посади на час перевірки з 24 листопада до 6 грудня.

 

Шамрай керував  КП «Київтранспарксервіс» з 5 лютого 2016 року.