Сбербанк Росії тікає з українського ринку нарікаючи на націоналістів

18:58, 07.04.2017
Сбербанк Росії тікає з українського ринку нарікаючи на націоналістів

Патріоти таки домоглися свого: Сбербанк забирається з України.

Сбербанк Росії вирішив вийти з українського ринку нібито через «довгострокові негативні тенденції в економічному житті України» і "агресивні дії "Національного корпусу".

 

Так пояснюється рішення про вихід у заяві на сайті Сбербанку Росії в п’ятницю.

 

«Події останнього місяця - введення санкцій РНБО, а також агресивні і наполегливі дії з боку «Національного корпусу» активізували переговорний процес з покупцем активу Сбербанку в Україні», - йдеться у заяві.

 

Російські банкіри наголошують, що готові «коректно вийти з українського ринку, при цьому максимально захищаючи інтереси українських клієнтів і співробітників».

 

При цьому, Сбербанк нагадує, що 27 березня 2017 року оголосив про укладення юридично зобов'язуючого договору про продаж ПАТ «Сбербанк» (Україна) консорціуму іноземних інвесторів.

 

«Ми сподіваємося, що процес переходу активу Сбербанку в Україні консорціуму нових власників пройде відповідно до чинного законодавства України та в рамках міжнародного права», - наголошується в заяві.

 

У тексті є і таке твердження: «Після підписання Україною меморандуму з МВФ і прийняття Сбербанком рішення про добровільний вихід з ринку, будь-які подальші агресивні дії у відношенні ПАТ «Сбербанк» банк розцінює як умисне нанесення шкоди інтересам українських клієнтів і державі Україна».

 

Нагадаємо, в різних містах України патріоти (переважно з «Національного корпусу») протестували проти діяльності на території України російського Сбербанку. Філії банку символічно замуровували шклакоблоками і заклеювали листівками, входи – блокували ланцюгами тощо.

 

У Росії ситуацію з продажем банку традиційно списують на економічні проблеми України. Водночас експерти кажуть що насправді російський банк зазнав збитків у розмірі 10 млрд грн.

 

Як повідомляла «УМ», російський "Сбербанк" в Україні продали двом громадянам Великобиртанії, що походять з Росії, Саїду Гуцерієву та Григорію Гусельникову.