У Черкасах закрили на ремонт міст через Дніпро (відео)

12:20, 19.06.2017
У Черкасах закрили на ремонт міст через Дніпро (відео)

Ремонт Черкаської греблі і мосту триватиме 4-6 місяців.

Аварійний міст через Дніпро, який з’єднує лівий і правий берег, а також 13-кілометрову дамбу через Кременчуцьке водосховищезакрито на поточний ремонт у Черкасах в понеділок, 19 червня.

 

Орієнтовно ремонт триватиме близько 4 - 6 місяців.

 

Про це повідомили «УМ» в обласній Службі автомобільних доріг.

 

Зокрема, під час ремонтних робіт на мосту, вік якого складає 55 років, обмежено рух автотранспорту, а встановлені інформаційні стенди спрямовують водіїв вантажних авто в об’їзд через місто Канів.

 

Також запроваджено графік проїзду рейсових автобусів, спецтранспорту та приватних авто до 5 тонн у спеціально відведений час – з 6:00 до 9:00 години ранку та  після обіду – з 16:00 до 19:00 години. Курсуватимуть і дизельні поїзди.

 

За словами голови Черкаської облдержадміністрації Юрія Ткаченка, наразі є завдання – мінімізувати навантаження на міст, чого вимагає технологія.

 

За даними моніторингової групи, за годину по мосту зазвичай проїжджає більше півсотні фур. Тому й запровадили жорсткі обмеження. Окремий режим створено  для «швидких» та інших екстрених випадків.

 

Про всі подальші обмеження, наголошує очільник Черкащини, влада інформуватиме народ завчасно.

 

«Я звернувся до Служби автодоріг області, щоби спільно з підрядниками розробили графік робіт із максимальним темпом, у кілька змін, а також передбачили встановлення веб-камер. Це – стратегічний і пріоритетний об’єкт», –зазначає  голова облдержадміністрації.

 

І додає, що влада буде оперативно реагувати на будь-яку ситуацію.

 

На ремонт черкаського мосту виділено 100 млн грн. з державного бюджету, ще 15,5 млн грн. складає співфінансування з бюджету області. Загальна вартість робіт – більше 121 млн грн.

 

У соцмережах оприлюднили ролик, який пояснює необхідність ремонту мосту в Черкасах і надає рекомендації водіям.