Черкаський «Азот» відновив випуск мінеральних добрив

09:56, 21.06.2017
Черкаський «Азот» відновив випуск мінеральних добрив

Виробничі потужності групи OSTCHEM складають близько 350 тис. тонн добрив на місяць.

Черкаське ПАТ «АЗОТ», що входить до групи OSTCHEM і об’єднує підприємства азотної хімії Group DF, після тримісячного вимушеного простою почало відновлювальні роботи з пуску своїх основних цехів з виробництва азотних мінеральних добрив.

 

Про це «Україні молодій» повідомили на цьому підприємстві.

 

Тож наразі на заводі готують до пуску основні потужності з виробництва азотних мінеральних добрив для українських аграріїв – це цехи з виробництва аміаку, карбаміду, аміачної селітри.

 

За словами голови правління черкаського «Азоту» Віталія Склярова, підприємству  відновили постачання газу й уже вдалося виробити 3300 тонн аміачної селітри.

 

Першим до пускових операцій приступив цех з виробітку аміаку: його обидві технологічні нитки навантажені на  90 % проектної потужності. Наступним кроком стали пуски  цехів з виробітку слабкої азотної кислоти  та з  виробітку аміачної селітри.

 

Поки що ці обидва цехи працюють на 50 % проектної потужності.

 

Також зараз, наголошує пан Скляров, йдуть пускові операції в цеху з виробництва карбаміду і готуються до пуску цехи з виробітку аміаку та карбаміду.

 

Відновити роботу усіх цехів і навантажити виробничі потужності на 100 % на підприємстві планують до кінця цього тижня, що забезпечить добовий виробіток  2800 тонн аміаку, 2050 тонн карбаміду, понад 3000 тонн аміачної селітри.

 

Нагадаємо, що з 7 березня  цього року, в розпал весняної посівної, до трьох азотних підприємств з виробництва мінеральних добрив групи OSTCHEM – Черкаський «АЗОТ», «Рівнеазот» та «Сєверодонецький АЗОТ» було припинено постачання газу.

 

До речі, загалом український ринок споживає близько 1,2 млн тонн азотних добрив.

 

Нинішні виробничі потужності групи OSTCHEM складають близько 350 тис. тонн добрив на місяць, чого повністю достатньо, щоб забезпечити потреби українських аграріїв до осінньої посівної кампанії 2017 року.