Гройсман вирішив поновити переговори з лоукостером Ryanair

17:41, 11.07.2017
Гройсман вирішив поновити переговори з лоукостером Ryanair

Уряд шукатиме компроміс із лоукостером Ryanair заради українців.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляє, що Україна поновить переговорний процес з авіакомпанією-лоукостером Ryanair  після скандалу з її відмовою виходити на  український ринок.

 

Про це Гройсман написав у Facebook  у вівторок.

 

Глава уряду вже провів спеціальну нараду з керівництвом Мініфрастурктури, Мін'юсту, аеропорту “Бориспіль”, Асоціації “Аеропортів України” та Офісу залучення та підтримки інвестицій щодо ситуації з Ryanair.

 

За його словами, до переговорного процесу з Ryanair долучити разом з міністерством інфраструктури України і аеропортом “Бориспіль” ще й директора Офісу залучення інвестицій Даніеля Білака.

 

Також вирішено звернутися до НАБУ та Антимонопольного комітету щодо оцінки всього перебігу переговорного процесу за участю Мінінфраструктури і “Борисполя” щодо дотримання законодавства і умов конкуренції.

 

“Усі наші зусилля мають бути зосереджені на тому, щоб наші громадяни мали всі умови для вільного пересування”, - зауважив Гройсман.

 

При цьому, прем’єр-міністр заявив, що Україна готова залучати на свій авіаринок різних перевізників, у тому числі компанії-лоукости, але лише на конкурентних умовах.

 

«Ми відкриті і готові залучати різних перевізників, в тому числі компанії, які працюють за моделлю low-cost. Але не за «будь-яку ціну». Умови роботи мають бути конкурентними. Ми маємо всім запропонувати однакові базові умови», - сказав Гройсман.

 

Водночас він підкреслив, що у фокусі розвитку транспортної галузі, зокрема в галузі авіаперевезень, має стояти український пасажир.

 

Раніше Львівський туристичний альянс виступив із офіційною заявою, в якій вимагає від вищих керівників держави – Президента Петра Порошенка і прем’єр-міністра Володимира Гройсмана вплинути на ситуацію із виходом з ринку України авіакомпанії-лоукостера Ryanair.

 

Водночас ,міністр інфраструктури Володимир Омелян пообіцяв вже у середу внести на розгляд Кабінету міністрів подання про звільнення керівника аеропорту "Бориспіль" Павла Рябікіна.

 

Керівник міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького Тетяна Романовська також поклала провину за зрив польотів лоукостера Ryanair в Україну на голову київського аеропорту "Бориспіль" Павла Рябікіна. Мовляв, «чому Львів повинен бути заручником Києва?».

 

Як повідомляла «УМ», ірландська авіакомпанія-лоукостер Ryanair скасувала запланований вихід на український ринок восени 2017 року через те, що аеропорт "Бориспіль" став на сторону авіакомпаній з високими тарифами, включаючи "Міжнародні авіалінії України", і позбавив українських пасажирів доступу до дешевих авіаперельотів.

 

Ryanair мав літати з Києва у Лондон, Манчестер, Стокгольм і Ейндговен. А рейси зі Львова мали бути до Ейндговена, Лондона, Берліна, Вроцлава, Меммінгена, Кракова та Будапешта.