Керівник «Укренерго» пов’язав обшуки компанії із впливом Росії (фото, відео)

09:48, 12.07.2017
Керівник «Укренерго» пов’язав обшуки компанії із впливом Росії (фото, відео)

Працівники "Укренерго" не можуть потрапити на роботу через обшуки.

Генпрокуратура проводить обшуки в головному офісу компанії «Укренерго» в середу зранку.

 

Тимчасово виконуючий обов’язки директора компанії «Укренерго» Всеволод Ковальчук пов’язує ці обшуки з намірами об'єднати енергосистеми України з Європою, збити зависокі тенерні ціни і позбавитися від електроенергетичної залежності від Росії.

 

Першим про обшуки повідомив директор з комунікацій і міжнародного співробітництва "Укренерго" Михайло Бно-Айріян.

 

«Вдягну я, мабуть, чорну краватку сьогодні. Ну що, в нас обшуки! Схоже, хвиля боротьби з тими, хто намагається змінити країну та реформувати застиглі держпідприємства, дійшла і до нас. Людей не пускають на робочі місця, стратегічне держпідприємство паралізовано "всєвідящим оком" Генпрокуратури», - написав пан Бно-Айріян у Facebook.

 

 

Одразу після цього власну позицію з приводу обшуків оприлюднив у відеозверненні у Facebook керівник компанії Всеволод Ковальчук.

 

За словами пана Ковальчука, до тиску йому не звикати, адже ще на третій день після його призначення тво директора «Укренерго», як в компанії, так і у нього і його родичів  відбулися обшуки.

 

Після чого Генпрокуратура, «навіть не провівши допити людей, повернула всі вилучені документи, речі, гроші тощо».

 

«Це був пресинг, типовий для стилю роботи українських правоохоронних органів. Протягом останніх 20 місяців спостерігалася чітка тенденція - як тільки ми ламали чергову схему, знижуючи ціни на тендерах (на кшалт "трансформаторів Григоришина"), або починали структурні зміни по якомусь з напрямків, одразу починалася хвиля таких само псевдокомпроматів, як і у жовтні 2015 року. Одразу після цих публікацій на мене виходили якісь люди і розказували, як страшно скоро буде, як мене посадять і тд, і тп. Це відбувалося приблизно кожні 4-6 місяців», - стверджує пан Ковальчук.

 

Саме тому обшуки в офісі компанії у середу він пов’язує із таким самим тиском.

 

«От і зараз. Тільки-но ми зробили те, чого чекає вся країна - почали шлях об'єднання енергосистеми України з Європою, що позбавить нас від електроенергетичної залежності від Росії, тільки я відзвітував, що ми збили з тендерних цін вже понад 6.7 млрд.грн. (І це ціни, затверджені у 2013-2015 роках!), як почалася нова хвиля дискредитації мене особисто та роботи найпрозорішого з державних підприємств», - переконаний тво директора «Укренерго».

 

Всеволод Ковальчук вепвнений, що і цей тиск не пройде, бо він «впевнений у правильності власної стратегії для «Укренерго» і вірить, що «часи корупції в цій компанії не повернуться, і що ми приєднаємо наші мережі до європейських».