«Укренерго» зупинило подачу електрики на окуповані території

14:46, 26.07.2017
«Укренерго» зупинило подачу електрики на окуповані території

Щоб зупинити поставки електрики в окуповані райони знадобилося "всього" три з половиною роки війни

Подачу електроенергії, виробленої в Україні, на окуповані території повністю припинено. З початком доби 26 липня окуповані райони Донецької області отримуватимуть світло лише власного виробництва та з Росії.

Про це у Facebook повідомив в. о. голови державної компанії-оператора "Укренерго" Всеволод Ковальчук.

"З 00:00 26.07.2017 року припинено перетікання електроенергії з тимчасово неконтрольованими районами Донецької області. Територія ОРДЛО на сьогодні не споживає електроенергію, що виробляється електростанціями на контрольованій частині України", - написав він.

За словами Ковальчука, потреби окупованих територій електроенергії покриваються за рахунок роботи Старобешівської та Зуївської теплоелектростанції, а також за рахунок інших виробників на тимчасово окупованій території та поставок з Російської Федерації.

Керівник "Укренерго" також зазначив, що лінії, якими Росія постачає електроенергією на окуповані регіони Донецької області, виключені з переліку міждержавних і перетоки за ними не враховуються у загальній системі перетоків між Україною, Росією та Білоруссю.

Нагадаємо, через борги за поставлену електроенергію 25 квітня Україна повністю припинила енергопостачання окупованій частині Луганської області.

За словами міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика, енергопостачання окупованій частині Луганської області може бути відновлено в тому випадку, якщо будуть внесені платежі і погашені борги.

Тепер електрикою ОРЛО спонсорує Росія.