Україна виплатила перший транш МВФ у 450 мільйонів доларів

10:39, 05.08.2017
Україна виплатила перший транш МВФ у 450 мільйонів доларів

Міжнародний валютний фонд отримав гроші від України за кредит, виданий у 2014 році (Факти - ICTV)

Україна за програмою кредитної підтримки від 2014 року почала повертати борги Міжннародному валютному фонду.

Про перерахування першого траншу в розмірі 450 мільйонів доларів за програмою stand by повідомляє "Громадське" з посиланням на представника Національного банку.

"Справді, розпочались виплати за програмою Stand by, перший платіж вже було перераховано. Загалом, обсяг виплат перед МВФ – як за основною сумою боргу, так і відсотків за боргом – становить близько 1 мільярда доларів США у серпні-грудні цього року і не становить загрози для обсягу міжнародних резервів. Ми вже врахували ці виплати, прогнозуючи зростання міжнародних резервів до 20 мільярдів доларів США на кінець цього року", — зазначив представник НБУ.

Нагадаємо, в березні 2014 року Міжнародний валютний фонд на рівні керівництва місії домовився з українським урядом про програму співпраці stand-by терміном на два роки і з обсягом фінансування 14-18 млрд дол.

Рада директорів Міжнародного валютного фонду 11 березня 2015 року схвалила виділення Україні 17,5 млрд доларів за 4-річною програмою EFF (Extended Fund Facility) замість програми stand-by, відзначає УНІАН.