Росія запустила залізницю в обхід Луганщини

18:48, 07.08.2017
Росія запустила залізницю в обхід Луганщини

Так будувалася російська залізнична ділянка Журавка - Міллерово.

Росія ввела в експлуатацію залізницю, яка побудована в Ростовській та Воронезькій області в обхід території України.

 

Про це повідомляють російські ЗМІ у понеділок.

 

"Робочий рух на ділянці Журавка - Міллерово відкрито. Таким чином, можна сказати, що почалася експлуатація цієї двоколійної електрифікованої залізниці, яка будувалася в обхід сусідньої України", - сказав співрозмовник агентства «Інтерфакс».

 

За його словами, "інтенсифікація руху на гілці буде наростати, відповідні плани реалізуються міністерством транспорту, Російською залізницею, іншими профільними структурами".

 

 

Рішення про будівництво залізничного обходу сусідньої держави для поїздів, що прямують з центральних районів країни в південні регіони, було прийнято РФ у 2015 році.

 

У свою чергу міністр транспорту Росії Максим Соколов заявив, що ділянка Журавка - Міллерово забезпечить Росії незалежність від проходження кордону сусідньої України.

 

Рішення про будівництво залізничного обходу України для поїздів, що прямують з центральних районів країни в південні регіони, було прийнято Росією на початку 2015 року.

 

21 вересня 2015 року прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав розпорядження про будівництво залізниці в обхід Луганській області України на ділянці Журавка - Міллерово.

 

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявляв, що залізниця в обхід України буде побудована до вересня 2017 року.