Генпрокуратуру не зацікавило підвищення цін на скраплений газ

13:47, 30.09.2017
Генпрокуратуру не зацікавило підвищення цін на скраплений газ

Генеральна прокуратура не відкривала кримінальних проваджень за фактом стрімкого підвищення цін на скраплений газ після попередніх викриттів фінансових махінацій працівниками Служби Безпеки України. Про це повідомили у ГПУ у відповідь на запит проекту "Марлін" щодо того, чи були встановлені порушення під час росту цін на паливо згідно доручення Порошенка.

Разом з тим у Нацполіції порадили звернутися за інформацією до іншого контролюючого органу.
"До повноважень поліції не належить розгляд питань в сфері ціноутворення скрапленого газу, вчинення заходів спрямованих на зниження його вартості та підтримки конкуренції на ринку обігу газу. З вище зазначених питань, радимо звернутися з відповідним запитом до Антимонопольного комітету України", - повідомив заступник начальника Департаменту захисту економіки Національної поліції України Ігор Звездін.

Нагдаємо, на початку червня СБУ викрила більшість імпортерів паливно-мастильних матеріалів і скрапленого газу в масштабних фінансових махінаціях. У кримінальному провадженні, в рамках якого СБУ заблокувала рахунки і ресурси ряду імпортерів зрідженого газу, бере участь 31 юридична особа, в тому числі п'ять імпортерів ЗВГ і два експедитора.

Протягом серпня відбулося різке здороження ціни на газ на автозаправних станціях - у півтора рази, оптові ціни на пальне зросли вдвічі. 30 серпня президент Петро Порошенко заявив, що ціна на скраплений газ має бути знижена.