Біля Дрогобича від землетрусу утворилося провалля, яке може стати «мертвим морем» (відео)

09:45, 01.10.2017
Біля Дрогобича від землетрусу утворилося провалля, яке може стати «мертвим морем» (відео)

Грунт провалився неподалік дрогобицьких шахт (Андрій Кульчинський)

На Львівщині у ніч на 30 вересня відчувалися підземні поштовхи, від яких біля Дрогобича утворилося 200-метрове провалля. З часом воно може заповнитися мінеральною водою та перетворитися на локальний варіант «мертвого моря».

Провалля виникло в районі села Модрич Дрогобицького району, а землетрус відчували і у Львові, і в Трускавці.

Начальник сектору зв’язків зі ЗМІ головного управління ДСНС України у Львівській області Віталій Туровцев підтвердив інформацію про нічні поштовхи ZAXID.NET.

«Ми отримали інформацію від ЛОДА про те, що був зафіксований незначний землетрус в районі Дрогобича. Але поштовхи були незначними, тому кількість балів не зафіксували. Жодних пошкоджень та руйнувань не було», – сказав Туровцев.

При цьому користувачі соцмереж писали про землетрус.




Депутат Львівської міськради та співробітник поліції Ігор Зінкевич повідомив про обвал карстової породи в селі Модричі в Дрогобицькому районі.

«Обвал карстової породи діаметром 200 м, глибиною 30 м відбувся на території с. Модричі Дрогобицького району, 300 метрів від дороги та 1 км до найближчої будівлі. Пошкоджено дві електроопори. Електропостачання населених пунктів не перервано. Потерпілих немає. Що саме спричинило, обвал наразі невідомо, це з’ясують експерти», – цитує Зінкевича видання «Варта1».






Міський голова Трускавця Андрій Кульчинський повідомив, що обвал був прогнозований давно, і підкреслив, що небезпеки для Трускавця і його мінеральних родовищ немає.

«На місці обвалу з часом може утворитися водойма з високою мінералізацією води за типом мертвого моря», — додав міський голова Трускавця.