На Одещині виділили гроші із бюджету на ремонт пам’ятників Леніна та Калініна

11:49, 01.10.2017
На Одещині виділили гроші із бюджету на ремонт пам’ятників Леніна та Калініна

Володимир В’ятрович у серпні рапортував, що в Україні знесли всі пам’ятник Леніну (Sergiy Soltasiuk)

В селі Кубей Болградського району на Одещині з місцевого бюджету витратили гроші на ремонт досі не знесених пам’ятників Леніну та Калініну.

Про це в Facebook голова Одеського осередку ВО "Свобода" Сергій Солтасюк.

"В селі Кубей Болградського району Одеської області нещодавно причепурили, підремонтували та підфарбували Лєніна і Калініна ... Очевидно, за бюджетні кошти", - написав він.

Сергій Солтасюк повідомив, що активісти неодноразово зверталися до правоохоронців та влади Одешини з проханням сприяти тому, щоб у селі Кубей демонтували "декомунізовані" пам’ятники.

"Всупереч Закону України "Про декомунізацію"; кримінальній відповідальності, передбаченій цим Законом; роз'ясненню УІНП; дуже "страшним" листам Голови Одеської ОДА М.Степанова до керівника Болградської РДА та Голови Кубейської сільської ради на прізвище Кіса, дуже "страшним" листам начальника ГУНП Одеської області Д.Головіна до начальника Болградської поліції півроку тому з вимогою демонтувати два пам’ятника Лєніну та один пам’ятник Калініну" влада села залишила їх на місці.




Як повідомляє видання 048.ua, із бюджету села Кубей на святкування "Дня села" було витрачено 50 тисяч гривень. Частина цих коштів пішла на те, щоб пофарбувати та "підрихтувати" пам’ятники комуністам.

На те, щоб демонтувати пам’ятники, грошей у бюджеті не знайшлося. Саме про таку відповідь очільника села Кубей повідомив Сергій Солтасюк. За його словами, активісти пропонували посильну безоплатну допомогу в демонтажі, але голова села відмовився.

Петро Кисса, сільський голова Кубею, до вступу на посаду розміщав у соцмережах власні коментарі про поточну політико-суспільну ситуацію в Україні.