Міністр інфраструктури Омелян хоче знищити монополію Укрзалізниці на перевезення

08:48, 04.10.2017
Міністр інфраструктури Омелян хоче знищити монополію Укрзалізниці на перевезення

Міністр інфраструктури протестував послуги "Укрзалізниці" (Володимир Омелян)

Міністр інфраструктури Володимир Омелян хоче знищити монополію "Укрзалізниці" на перевезення вантажів та послуги для пасажирів дозволивши використовувати колії приватним перевізникам.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Замість того, щоб бути найбільшим транспортним перевізником країни, "Укрзалізниця" все більше гальмує розвиток України. Тому що всі компанії говорять: "Ми готові давати більше продукту на експорт, а значить, збільшувати надходження до бюджету, збільшувати кількість робочих місць. Але тому, що ми не можемо перевезти свою продукцію "Укрзалізницею", ми фактично штучно обмежуємо виробництво", - сказав міністр та додав, що теперішня ситуація "веде в глухий кут".

Міністр зазначив, що збереження нинішньої призводить до занепаду залізничних перевезень.

"І це при тому, що основні фонди зношені. І у нас будуть проблеми в найближчі місяці, і через 2-3 роки - точно. Якщо не буде радикальних заходів щодо реформування компанії", - додав Володимир Омелян.

Він зазначив, що на державних залізничних коліях повинна бути конкуренція.

"Повинні бути приватні оператори локомотивів, пасажирських поїздів. І тоді в конкуренції всі отримають кращий продукт, в тому числі і "Укрзалізниця", - висловив свою позицію Міністр інфраструктури.

Міністр на собі випробував послуги "Укрзалізниці": Володимир Омелян проїхався в плацкарті та залишився незадоволений спертим повітрям та вологою білизною.

Нагадаємо, очільник "Укрзалізниці" Войцех Балчун подав у відставку. Його роботу на посаді директора монополіста із залізничних перевезень неодноразово критикував Володимир Омелян. Наразі "Укрзалізницею" керує Євген Кравцов.

Як повідомляла "УМ", в поїздах "Інтерсіті+" пасажирів спонукають до порушення норм адміністративного кодексу: продають пиво, яке заборонено вживати в громадському транспорті.