Укрзалізниця хоче впровадити розподіл поїздів на економ, стандарт та еліт

10:33, 11.10.2017
Укрзалізниця хоче впровадити розподіл поїздів на економ, стандарт та еліт

В поїздах "Інтерсіті+" є вагони першого та другого класу. Невже їх приєднають до різних локомотивів? (Укрзалізниця)

Монополіст залізничних перевезень "Укрзалізниця" хоче впровадити радикальні зміни: потяги будуть сформовані із вагонів однакової комфортабельності.

Про те, що "Укрзалізниця" розділить потяги на три сегменти класу економ, стандарт та комфорт повідомив в.о. голови правління Укрзалізниці Євген Кравцов, передає Укрінформ.

За словами Кравцова, поїзди комфорт-сегменту формуватимуться виключно із використанням новітнього рухомого складу, але на них діятиме відповідно економічно-обгрунтований тариф. До послуг пасажирів будуть також поїзди стандарт - середньої цінової політики та економ - соціальні, витрати на які перевізнику мають відшкодовуватися з держбюджету.

В "Укрзалізниці" пояснюють, що такий сегментація поїздів дозволить пасажирам робити свідомий вибір залежно від побажань і отримати такий рівень послуг, який відповідає категорії поїзда.

Варто відзначити, що наразі ціна на проїзд у плацкартному вагоні, в чотиримісному купе та у вагонах класу СВ теж значно відрізняється. Чи будуть потяги класу комфорт проводити в дорозі менше часу, ніж економ-варіант, в компанії не повідомили.

Водночас в "Укрзалізниці" зауважили, що більшість витрат залізничного перевізника у пасажирському секторі нині пов'язані з утриманням рухомого складу та інфраструктури. За даними компанії, собівартість витрат на послуги перевезення пасажирів у далекому сполученні за І півріччя 2017-го складає 49,7 копійки за один пасажиро-кілометр, а у приміському сполученні -106,1 копійки.