Ніна Южаніна повідомила про готовність законопроекту щодо автомобілів на «єврономерах»

14:45, 12.10.2017
Ніна Южаніна повідомила про готовність законопроекту щодо автомобілів на «єврономерах»

Дешевого розмитнення не буде? (hyser.com.ua)

Голова комітету Верховної Ради з податкової та митної політики Ніна Южаніна повідомила про завершення підготовки законопроекту щодо зниження тарифів на розмитнення автівок, ввезених з-за кордону.

Про це вона заявила в ефірі "5 каналу".

"Законопроект готовий і готовий саме з тією ідеологією, яку проговорювали з активістами і без них. Я думаю, що суспільство також очікує, яке рішення може прийняти влада", - сказала Ніна Южаніна.

Депутатака додала, що наразі відбуваються консультації із керівниками виконавчої та законодавчої влади, щоб остаточно узгодити концепцію законопроекту.

"Вона (концепція - ред.) відмінна від того, що говорили ми з учасниками акції", – заявила Южаніна.

"У чому відмінність? Я просила б нас зрозуміти. Тому що ми не можемо зараз проводити акцію для тих людей, які скористалися прогалинами в митному законодавстві, порушили законодавство існуюче і використали цю систему незаконного ввозу в режимі тимчасового ввезення або режимі транзиту", - продовжила вона.

Ніна Южаніна нагадала, що окрім плати за розмитнення, є ще обов’язкові платежі: сплата ввізного мита – 8,5%, ПДВ – 20% від вартості автомобіля.

"Тому ми маємо підійти зважено і на якийсь період часу прийняти таку шкалу акцизного податку, щоб кожен громадянин захотів, зміг привезти вживаний автомобіль", – зазначила голова комітету.

За її словами, лібералізація має застосовуватися з підвищуючим коефіцієнтом залежно від віку автомобіля.