Міністр юстиції Петренко побачив зменшення рейдерства у 150 разів

14:49, 13.10.2017
Міністр юстиції Петренко побачив зменшення рейдерства у 150 разів

Міністр юстиції Петренко вважає себе борцем з аграрним редерством.

Міністерство юстиції України зафіксувало близько 20 фактів рейдерських атак на бізнес в Україні у 2017 році. Тоді як, згідно зі статистикою, у попередні часи фіксувалося до 3 тис. рейдерських захоплень щороку.

 

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко в інтерв'ю "Комментарии.UA", оприлюдненому у п’ятницю.

 

"Близько 20 фактів рейдерських атак ми зафіксували цього року. Якщо порівнювати з попередніми десятиліттями, коли фіксували близько 3 тисяч спроб захоплення на рік, це дуже мало", -  заявив Петренко.

 

Міністр юстиції підкреслив, що позитивна тенденція розпочалася після того, як наприкінці минулого року було ухвалено антирейдерський закон.

 

"Одне з кримінальних проваджень наразі знаходиться у правоохоронних органах, ще щодо одного кримінального провадження звинувачувальний акт було спрямовано до суду. Хочу відзначити, що ще до 2016 року в Україні не було відповідальності за рейдерство як таке", -  сказав Петренко.

 

Урядовець запевняє, що особливу увагу Мін’юст приділяє боротьбі з аграрним рейдерством.

 

Пан Петренко нагадав, що за його ініціативою по всій країні було створено антирейдерські аграрні штаби, куди увійшли представники органів юстиції, місцевої влади та правоохоронних органів.

 

"За два місяці їхньої роботи було попереджено кілька сотень конфліктних ситуацій та спроб захоплень. Проти порушників порушено 11 кримінальних справ", -  повідомив Петренко.